De Nijmeegse documentairemaakster Noêma Celeste Neijboer gaat in 'Gender Diversiteit' in gesprek met vier jongeren over hun eigen seksualiteit en hun ideeën over identiteit. Ze vraagt zich af hoe het zit met hokjes en labels die mensen op zichzelf of anderen plakken. 

'Ik wil laten zien dat er meer is dan LHBT. Hokjesdenken is menselijk, maar diversiteit moet een vrije invulling zijn, niet een die je aankruist', aldus Noêma. 

Tijdens Pride Photo Nijmegen wordt ook de videoclip 'Just Like You' gepresenteerd. Een nummer van rapper Gino Paymans en zangeres Anouk Vermeer. In een interview met Pride Nijmegen vertelt Gino dat hij hoopt dat met dit nummer de LHBT-gemeenschap niet meer in een kwaad daglicht wordt gezet.

'Of je nou homo, hetero, lesbisch of bi bent. Ik zie geen onderscheid en ik hoop dat door mijn kijk op dit onderwerp anderen geïnspireerd worden om ze als gelijken van ons te zien.'

Pride Photo Nijmegen gaat op 18 februari van start. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in De Lindenberg. Toegang is gratis. 

Coverbeeld: Kelley van Evert