Afgelopen zondag verscheen een interview met Tom Neuwirth in de Duitse krant Welt am Sonntag. Daarin maakt hij duidelijk dat hij wil stoppen met zijn alter ego Conchita Wurst. "Ik voel me compleet aseksueel in Drag", zegt Tom. Dit, en dat hij niks voelt als hij wordt versierd als Conchita beginnen hem toch te raken.

 

Een bericht gedeeld door conchita (@conchitawurst) op  

Tom is daarom al begonnen met het veranderen van zijn uiterlijk. Conchita wordt de laatste tijd steeds vaker in een broekpak gespot. Haar Instagram showt een Conchita met korter haar en de kledingkeuze is mannelijker dan wat de fans gewend zijn van haar.

Conchita zal natuurlijk niet direct verdwijnen. Tom heeft nog een paar laatste dingen op de planning staan voor Conchita. Zo zal er dit jaar een tweede album uitgebracht worden en is Conchita te zien in het programma It Takes 2.

Tom kijkt vooral uit naar de toekomst. Hij wil een ander persona creëren zonder een connectie met Conchita, een show hosten en als het kan een film over zijn leven maken, maar dan gespeelt door iemand totaal anders, zoals Meryl Streep. Jawel: Meryl Streep met een opplakbaar - daar mag je ons echt 's nachts voor wakker maken.

Beeld: Unser Song 2017 Bron: Gay Star News