Prins William maakt kans op een prijs in de categorie 'Celebrity Straight Ally'. Hij is genomineerd voor zijn inzet tegen het pesten van homoseksuelen. Ook stond hij als eerste lid van het Britse koninklijk huis op de cover van het Britse homoblad Attitude. Daar zei hij 'Niemand zou gepest mogen worden vanwege zijn geaardheid.' 

Andere kanshebbers
Tv-host James Corden en actrice Emma Watson maken ook kans op een prijs. De Harry Potter-actrice is een openlijk supporter van de LHBT-gemeenschap. In de categorie 'LGBT Celebrity Of The Year' maakt Lady Gaga kans op een prijs. De biseksuele zangeres spreekt zich al jaren uit voor de LHBT-gemeenschap. Onlangs nog bij de Super Bowl, toen ze 'No matter gay, straight, or bi Lesbian, transgendered life' zong tijdens een van de grootste shows ter wereld. Ook Laverne Cox en RuPaul zijn genomineerd voor een prijs. 

Gaat Amsterdam winnen?
Onze hoofdstad maakt bovendien ook kans op een prijs. In de categorie 'Best Destination' is Amsterdam genomineerd voor de British LGBT-Awards Andere steden die kans maken op een prijs zijn Barcelona, Miami, New York, Palm Springs, Richmond, San Francisco, Sao Paulo, Stockholm en Vancouver.

Winnaars
Eerdere winnaars zijn o.a. Tv-presentator Alan Carr (2016), queen-gitarist Brian May (2016), Sam Smith (2016), Kylie Minogue (2015) en de Britse Graham Norton (2015). 

De Natwest British LGBT-Awards worden op 12 mei uitgereikt. Stemmen kan via deze link