Zandvoort wil een eigen Gay Pride

Een Zee Pride, zo je wilt. De gemeente Zandvoort aan Zee is in gesprek met de organisatie van de Amsterdamse Gay Pride. Zo zou er een roze trein moeten gaan rijden tussen de kustplaats en de hoofdstad.
Zandvoort wil een eigen Gay Pride
Gepubliceerd: 22 februari 2017 15:12

Initiatiefnemer Wim Peeters ziet het helemaal voor zich. De ondernemer hoopt dat Zandvoort zich als één man schaart achter de lhbt-gemeenschap. In het Parool vertelt hij: ‘Heel Zandvoort gaat roze kleuren. We hijsen de regenboogvlag in masten en een optocht trekt door de straten. Ook hopen we op een roze trein die tussen Zandvoort en Amsterdam gaat rijden.’

Volgens Peeters was Zandvoort een jaar of veertig geleden een stuk homovriendelijker dan nu, met een gaystrand en drie cafés. Hij hoopt nu dat de horecagelegenheden zijn plan financieel willen steunen, zodat het toerisme een impuls krijgt.

De organisatie van de Gay Pride in Amsterdam staat achter de plannen. Nu heeft Peeters alleen nog toestemming nodig van de gemeente Zandvoort.

De Gay Pride moet drie dagen gaan duren: van 31 juli tot en met 2 augustus. Er is bewust gekozen voor doordeweekse dagen, omdat Zandvoort in het weekend wordt overspoeld door toeristen.

Bron: Het Parool