Het leek wel een film. De gehele cast van La La Land stond op het podium en de speeches waren bijna afgerond. Ineens bleek echter dat acteur Warren Beatty, die de award uitreikte, een kaart uit een verkeerde enveloppe had opgelezen. La La Land-producent Jordan Horrowitz greep naar de microfoon en maakte bekend dat niet zij, maar Moonlight de prijs voor beste film in ontvangst mocht nemen. 

Meer prijzen
Moonlight viel vaker in de prijzen. De film over een jonge Afro-Amerikaanse man die opgroeit in een ruige buurt van Miami mocht drie prijzen mee naar huis nemen. Moonlight was voor acht Oscars genomineerd. Mahershala Ali kreeg een Oscar voor zijn bijrol in de film. 'Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Het was een geweldige ervaring', zei de acteur toen hij zijn prijs ophaalde. Moonlight ontving ook de Oscar voor het best bewerkte scenario.

La La Land grote winnaar
Musicalfilm La La Land ging met maar liefst zes prijzen naar huis. Hoofdrolspeelster Emma Stone won de prijs voor beste actrice en Damien Chazelle die voor beste regie. Oorlogsfilm Hacksaw Ridge en dramafilm Manchester by the Sea gingen met twee prijzen naar huis.