Moonlight krijgt Oscar voor Beste Film

Voor het eerst heeft een film met als belangrijkste thema de coming out van een man als gay de belangrijkste Oscar gewonnen: die van de beste film. In totaal viel Moonlight drie keer in de prijzen.
Moonlight krijgt Oscar voor Beste Film
Gepubliceerd: 27 februari 2017 12:01

In totaal was Moonlight genomineerd voor acht Academy Awards, zoals de Oscars officieel heten. Mahershala Ali won een Oscar voor de beste bijrol in een film. De derde Oscar voor Moonlight was voor het best bewerkte scenario.

Moonlight was de grote kanshebber naast La La Land. Die film ging uiteindelijk met zes prijzen naar huis. De musical werd aanvankelijk uitgeroepen tot Beste Film, maar dat bleek een foutje: acteur Warren Beatty, die de prijs uitreikte, stond met het verkeerde kaartje in handen, namelijk die voor Beste Actrice. Dat was Emma Stone, voor haar rol in La La Land.

De fim Moonlight gaat over een jonge Afro-Amerikaanse man die opgroeit in een ruige buurt in Miami. Nadat hij uit de kast komt als gay, ontfermt een drugsdealer zich over hem. Het is voor het eerst dat een film met een dergelijk thema zulke grote Oscarprijzen wint.

Winq organiseerde een speciale voorpremière voor de lezers. Dit vonden zij van Moonlight.

Een volledig overzicht van alle Oscar-winnaars van 2017 vind je hier.