Gay Living ontwikkelt wooncomplexen met zelfstandige appartementen voor de LHBT-gemeenschap. Alle appartementen zijn erop ingericht dat bewoners er kunnen blijven wonen, zolang ze willen en ook als er zorg nodig is. Die zorg wordt geleverd door een LHBT-zorginstelling.

Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bevestigt dat ‘roze’ 50-plussers zich prima redden in de maatschappij. Hun zelfstandigheid en levensgeluk verschilt niet van de rest van de bevolking. Helaas verandert dit bij het ontstaan van een zorgvraag. Gay Living herkent de conclusies die door het SCP zijn beschreven.

Gelijkgestemden
Als zorg noodzakelijk is, neemt de afhankelijkheid toe. Zeker in die situatie willen LHBT’ers ervoor kunnen kiezen om te leven in een omgeving met gelijkgestemden. Die wens wordt versterkt door de problematische positie van ‘roze ouderen’ in verpleeghuizen door uitsluiting en de bijbehorende eenzaamheid, zoals blijkt uit verschillende onderzoeken.

Rotterdam
Nu is bekendgemaakt dat Gay Living naar Rotterdam komt. Vrijdag 3 maart is er een bijeenkomst in de havenstad waarin het concept en de mogelijkheden worden uitgelegd. De bijeenkomst begint om 15.00 uur bij Humanitas Bergweg, op het Bergwegplantsoen 10. Aanmelden kan via de website en de Facebook-pagina.