Film: Handsome Devil
De openingsavond van de Roze Filmdagen is een grote aanrader. Tijdens die avond wordt de film Handsome Devil in alle zalen van Het Ketelhuis afgespeeld. De film vertelt het verhaal van rugbyspeler Ned. Hij is het buitenbeentje van de club, tot het moment dat hij de knappe Conor ontmoet. Hun vriendschap wordt steeds hechter, maar de vraag blijft waarom Conor opeens op deze school zit?

9 maart - 20.30 uur

Docu: Het zaad en de 11 eitjes
In september vertelden Dennis (28) en Lody (25) hun hartverscheurende verhaal aan de wereld. Het is voor de wenspapa's bijna onmogelijk een kindje te krijgen. Julia von Graevenitz volgde het koppel tijdens de lange weg vol hoop en teleurstelling. De documentaire Het zaad en de 11 eitjes gaat tijdens de Roze Filmdagen in première. 

10 maart - 21.00 uur

Film: Scar Tissue
De korte fictiefilm Scar Tissue beleeft tijdens de Roze Filmdagen haar première. Het gaat over de Syrische vluchteling Sami. Hij probeert in Amsterdam een huisje te vinden. Zodra hij de Nederlandse Johan ontmoet verandert alles.

11 maart - 13.00 uur

Film: The Nest
Er draaien veel internationale films tijdens de Roze Filmdagen. The Nest is er daar een van. De jonge militair Bruno is weggelopen uit het leger. Hij gaat op zoek naar zijn broer die hij lang niet heeft gezien. Met nieuwe vrienden ontplooit hij zich en verkent hij zijn eigen seksualiteit. Maar wat gebeurt er als het leger hem terug wil?

12 maart - 21.45
13 maart - 21.45

Docu: PrEP&ME
Is PrEP een wonder- of pretpil? Documentairemaker Tim Dekkers besloot zich in de discussie te mengen. De documentaire 'PrEP&ME - Homo's aan de pil' gaat tijdens de Roze Filmdagen in première. 'In de jaren tachtig en negentig heb ik van dichtbij meegemaakt hoe vrienden zijn gestorven aan de gevolgen van aids. Ik ben van mening dat je alles op alles moet zetten om nieuwe hiv-infecties te voorkomen', aldus de documentairemaker.

11 maart - 15.00 uur
13 maart - 19.30 uur
19 maart - 21.45 uur

Film: The Pass
In The Pass, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van John Donnelly volgen we Premier League-voetballer Jason (gespeeld door Russel Tovey) tijdens drie nachten verspreid over de loop van tien jaar. Op de eerste nacht staat hij aan de vooravond van zijn eerste grote wedstrijd en deelt hij een kamer met teamgenoot Ade. Na wat gestoei kussen de twee elkaar in een opwelling, een actie die een enorme impact heeft op de rest van de levens van beide mannen. 

11 maart - 19.30 uur
19 maart - 15.30 uur

Film: King Cobra
Hij is nog maar 29 jaar oud, maar er is nu al een biografie gemaakt over het leven van pornoster en acteur Sean Paul Lockhart (Brent Corrigan). De jonge acteur Garrett Clayton vertolkt de hoofdrol in de film 'King Cobra'. Regisseur James Franco en 'Pretty Little Liars'-ster Keegan Allen zijn ook te zien in de film.

15 maart - 19.30 uur
17 maart - 17.30 uur

Film: Spa Night
Het gaat steeds slechter met het Koreaans-Amerikaanse gezin Cho. Ze moeten hun restaurant sluiten en de vader van David raakt aan de drank. Zelf beweert hij naar school te gaan, maar eigenlijk begint hij te werken in een Koreaans kuuroord. Daar verkent hij ook zijn seksualiteit en ontdekt hij een nieuwe wereld in de sauna. 

12 maart - 17.45 uur
19 maart - 13:45 uur 


De Roze Filmdagen vinden plaats van 9 tot 19 maart in Amsterdam. De complete agenda vind je hier.