Ryan Murphy is de bedenker van Feud. Hij schudt de ene serie na de andere uit zijn mouw en steeds vaker kiest hij voor een historische context. Zo stond de eerste serie van American Crime Story in het teken van de zaak-O.J. Simpson. De seizoenen die volgen gaan over de nasleep van orkaan Katrina, de moord op Gianni Versace en het seksschandaal rond Bill Clinton en Monica Lewinsky.

Feud
In de VS gaat aanstaande zondag, 5 maart, het eerste seizoen van Feud in première. In tien aflevering is te zien hoe de actrices Joan Crawford en Bette Davis elkaar verbaal (en ook lichamelijk) naar het leven staan (hier de eerste beelden).

Nu al is bekend dat het tweede seizoen van Feud draait om het moeizame huwelijk van Prins Charles en prinses Diana, dat eindigde in een vechtscheiding, met moddergooien op tv, ranzige opmerkingen van Charles aan het adres van zijn grote liefde Camilla Parker-Bowles (waaraan we de hit ‘Let me be your underwear’ hebben te danken) en uiteindelijk de tragische dood van Diana in een tunnel in Parijs.

Wie de rollen van Charles en Diana gaan vertolken is nog niet bekend. Feud: Charles and Diana komt ergens in 2018 op tv.

Horror-Trump
Het lijkt erop dat ook Ryan Murphy’s American Horror Story minder fictief wordt dan voorheen. Eerder schreven we dat het nieuwe seizoen gaat over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hopelijk met een griezelversie van Donald Trump.

Bron: Homorazzi