De ophef is ontstaan door de rol van Le Fou, gespeeld door Josh Gad. Het gaat om het eerste openlijk homoseksuele karakter in een Disneyfilm. In een interview met Attitude Magazine vertelt regisseur Bill Condon: ‘LeFou zou de ene dag graag Gaston willen zijn en de andere dag wil hij hem zoenen. Hij is in de war wanneer hij erachter komt wat zijn gevoelens betekenen.’

Russich onderzoek
Volgens de BBC willen verschillende Russische politici Beauty and the Beast niet in de bioscoop hebben. De film zou 'homopropaganda' zijn. Vitaly Milonov, een van de bedenkers van de omstreden antihomopropagandawet, noemt het zelfs 'schaamteloze zondepropaganda'. In Rusland wordt momenteel onderzocht of de film wel of niet tegen de regels ingaat. 

'Geen compromis'
Ook in Amerika is ophef ontstaan rondom de film. Een bioscoop in het noordoosten van Alabama weigert de film te vertonen. 'We sluiten geen compromis over wat de Bijbel ons leert. Bezoekers moeten zich tijdens het bezoeken van een familiefilm geen zorgen hoeven te maken over seks, naaktheid, homoseksualiteit en grof taalgebruik', aldus de eigenaren van de bioscoop op Facebook. 

In Nederland is Beauty and the Beast gelukkig wel gewoon vanaf 29 maart te zien in de bioscopen.

Bron: BBC, Lindanieuws