Er zijn meer modemerken dan H&M, COS en Acne in Zweden. Dat laat The Pelican Studio zien. Een initiatief van Business Sweden in samenwerking met de Zweedse ambassade en Visit Sweden. In de pop-up store vind je veel (nog) onbekende merken. 

NUDE of Scandinavia bijvoorbeeld. Schoenen en tassen die volgens het merk staan voor basic, kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid. Ontworpen op een manier zodat het alle trends kan doorstaan. Je vindt er ook New Black. Een merk dat in 2011 door twee vrienden is opgericht en nu een van de meest opwindende streetwear merken van Zweden is. Ook voor Bravur horloges moet je bij de pop-up store zijn. Het nieuwe merk (ook in 2011 opgericht) maakt horloges in klassieke stijl met aandacht voor details. 

 

Je kunt ook naar de winkel voor het merk Baumgarten di Marco. De ontwerpers maken voor de sieraden gebruik van resten die ontstaan bij het winnen van ruwe diamanten. Daardoor krijgt ieder juweel een unieke vorm. 

Behalve voor kleding kun je bij The Pelican Studio ook terecht voor een expositie die inzicht biedt in de Zweedse fashionscene. 'Zweden heeft zo veel talentvolle ontwerpers en kunstenaars die wij graag onder de aandacht brengen van de Nederlanders. De pop-up store is een middel om dit voor elkaar te krijgen', aldus Anna Engblom van Business Sweden.

The Pelican Studio Invites Sweden is tot 30 april geopend. Je kunt de pop-up store vinden op de Raadhuisstraat 35 in Amsterdam.