Onlangs werd bekend dat in de film een karakter rondhuppelt dat luistert naar de naam LeFou. Die zou warme gevoelens koesteren voor Gaston, een ultramacho man die een oogje heeft op Belle, de hoofdrolspeelster in Beauty & the Beast.

Een bioscoop in de Amerikaanse staat Alabama weigert vooralsnog de film te laten zien. In een Facebook-bericht dat inmiddels is verwijderd schrijven de eigenaars: ‘We zijn in de eerste plaats christenen en we doen geen compromissen aan wat de Bijbel ons wil leren.’

Aan de andere kant van de wereld doet het Russische parlementslid Vitaly Milonov zijn best om de film te verbieden op basis van de controversiële wetgeving die ‘homopropaganda’ verbiedt. 

Verdorven
In een brief aan de minister van Cultuur schrijft hij dat de samenleving niet zwijgend kan toekijken hoe de filmdistributeurs de kinderlijke geest vergiftigen met een verdorven kinderverhaal als dit.

Buffel
Hoewel het beloofde ‘gay moment’ in Beauty & the Beast alleen te zien is als je niet per ongeluk met je ogen knippert (spoilers hier), zijn er dus nog altijd mensen die zich hieraan storen. Terwijl niemand zich drukmaakt over het feit dat Belle een relatie krijgt met een BUFFEL. Die haar ook nog eens meteen in een toren wil opsluiten. Het leidde tot de onderstaande, steeds dezelfde vergelijkingen op Twitter.

 

Bron: Seventeen.com