City Lights geeft ons enorme Lorde- en Lana del Rey-vibes, alleen dan met een sterkere beat. Misschien niet typisch 'Songfestival', maar dat was Loïc Nottet twee jaar geleden ook niet en hij werd met het elektronische 'Rhytmn Inside' vierde. Het nummer van Blanche is geschreven door Pierre Dumoulin, een Waalse zanger en gitarist. 

Schrijfproces
Tijdens een persconferentie gaf Dumoulin aan dat het meteen klikte tussen Blanche en hem. 'We hebben het nummer eigenlijk niet geschreven met het oog op het Songfestival', vertelde Pierre. 'We maakten het nummer, ze vonden het goed en hier staan we dan.' Blanche werd bekend door door haar deelname aan het vijfde seizoen van The Voice

Over het optreden in Kiev heeft de zangeres al wat hints gegeven, bijvoorbeeld dat ze alleen op het podium te zien zal zijn. We moeten nog zeker tot 18 april wachten voordat we haar het nummer voor het eerst live horen zingen. Ze brengt het dan ten gehore tijdens de finale van The Voice Belgique. Het is nog niet bekend of Blanche aanwezig is tijdens het Amsterdamse promoconcert Eurovision in Concert op 8 april. 

Favoriet
Bij de bookmakers schoot Blanche bij de bekendmaking van haar nummer direct naar de tweede plek. Inmiddels moeten ze het doen met een derde plek; Italië en Zweden gaan momenteel aan kop. België is de laatste jaren lekker bezig tijdens het Songfestival. In 2015 zorgde Loïc Nottet voor een vierde plek in de finale met het nummer 'Rhythm Inside'. 

De Vlaamse Laura Tesoro behaalde vorig jaar een tiende plaats met het swingende nummer 'What's The Pressure'. 

Nederlandse inzending
Nederland wordt dit jaar vertegenwoordigd door de zusjes van O'G3NE met het nummer 'Lights and Shadows'. Ze staan op dit moment op een negentiende plek bij de bookmakers. Het nummer hebben ze de afgelopen dagen al gezongen in verschillende radio- en tv-programma's. 

Beeld: Simon Vanrie