Nog altijd wordt Joan Collins geroemd vanwege haar vertolking van Alexis Colby, van Alexis Morrell Carrington Colby Dexter Rowan om precies te zijn. Ze verscheen in het tweede seizoen van Dynasty op tv en wist de serie de hele jaren tachtig te domineren.

Haar motief was wraak op haar ex, Blake Carrington, die ze zowel zakelijk als privé probeerde te ruïneren. In de serie was Blakes tweede vrouw Krystle regelmatig de dupe van de grillen van Alexis. Ze vlogen elkaar zelfs meerdere keren in de haren.

In dit interview vertelt Joan Collins over haar catfights als Alexis met Krystle, waar ze met plezier op terugkijkt. Ze verklapt welke vechtscène haar favoriet is, namelijk die waarin Krystle haar opzoekt in haar schildersstudio. Daar gaan ze elkaar te lijf met kussens en uiteindelijk stort Alexis dramatisch tegen de vlakte.

Als bonus noemt Collins een andere vechtscène, namelijk die in Dynasty: The Reunion. Deze vond plaats in een magazijn vol kleding en paspoppen:

 

Maar we zijn er nog niet, want ook dit was een memorabel moment: de keer dat Alexis en Krystle al vechtend in de vijver belandden: 

Ook leuk: Krystle die Alexis met modder te lijf gaat in een beautysalon:

Over modder gesproken:

Lees ook dit essay over Dynasty: een terugblik op de beste daytime soap aller tijden.