Songwriter turned singer
De 23-jarige Julia Michaels vestigt zich langzaam maar zeker als zangeres. Ze begon als songwriter, maar besliste vorig jaar om de door haar zelf geschreven nummers van een stem te voorzien. Ze was onder andere verantwoordelijke voor nummers van grote artiesten als Zedd, Justin Bieber, Kelly Clarkson, Britney Spears en recent nog Ed Sheeran. Een prachtig cv, maar kan deze jongedame ook zingen? Ze was al te horen op de single 'Carry Me' van Kygo, maar nu komt met break-up anthem 'Issues'Als ze met zulke heerlijke nummers blijft komen, ziet haar toekomst in de industrie er zonnig uit.

Met dank aan X-Factor
Het gebeurt niet vaak, maar soms levert deelname aan een talentenjacht je echt wat op. Ella Mai deed in 2014 mee aan de Britse X-Factor met haar voormalige girlgroup Arise. Helaas werden de dames in de tweede ronde geëlimineerd en besloten ze ieder hun eigen weg in te slaan. Ella's eerste nummers vielen al snel in de smaak bij DJ Mustard, die haar een platencontract aanbood bij zijn label 10 Summers. Niet veel later verscheen haar eerste EP The Time, en eind vorig jaar haar tweede EP Change. Ella is al een paar jaar in de business, maar haar drive zorgt ervoor dat ze nu ook begint op te vallen in de Europese markt. Na haar EP Ready zal ze aan de slag gaan met haar eerste officiële album.

Het duurt even, maar dan heb je ook wat
De 27 jarige singer-songwriter Leon Else uit Londen is cute, kan prachtig zingen en zijn nummers hebben een fijn laagje synth-pop/r&b. Wat wil je nog meer? Hij begon in Amerika in 2014 met zijn debuut-EP River Full of Liquor, een mini-album met slechts vier nummers. Tijdens zijn doorbraak in de VS maakte hij bekend dat hij ADHD heeft en druk bezig was met een volledig album. Op dat album wachten we helaas nog tot de dag van vandaag. Wel bracht Leon af en toe een nieuw nummer uit. Dit jaar lijkt het er echter eindelijk van te komen. Vorige week bracht hij zijn nieuwste single 'The City Don’t Care' uit. Wij zeggen: laat dat album maar komen!

Basement baby
Kleine meisjes worden groot. Mocht je denken dat Miley Cyrus de enige Cyrus-dochter was met een oor voor muziek, dan heb je het goed verkeerd. Maak kennis met Noah Cyrus, de jongste telg van de Cyrus-familie. Noah begon als actrice en heeft langzaam haar weg gevonden in de muziekindustrie. November 2016 kwam Noah met haar eerste nummer 'Make Me Cry' (Featuring Labrinth) uit. De single is een prachtige popballad en lijkt een duidelijke indicatie dat Noah niet de weg van haar oudere zus Miley wil volgen. Als door Solange Knowles behaalde resultaten een garantie bieden voor de toekomst, was dat een zeer slimme zet!

Pssy Pwr
Singer-songwriter Anjulie en producer Oren Yoel schreven eerder nummers voor o.a. Nicki Minaj en Miley Cyrus. Onlangs besloten dat het tijd was voor een eigen band: Pssy Pwr. Why the hell not. De band is voor de twee momenteel nog een side-project, maar met nummers als 'Cocaïne Girls' en 'Rodeo' zou daar rap verandering in kunnen komen. Onder andere fijn voor liefhebbers van M.I.A.

Op zoek naar de nieuwe Rihanna's, Lana’s, Ariana’s en Sam Smiths? In Listen Up zetten we iedere maand de artiesten voor je op een rijtje die op het punt staan om door te breken.

Tekst: Juan Velazquez Caceres