Voor veel LHBTQ-jongeren uit New York is de Kiki-scene hun thuis. Hier zijn ze ver weg van de wetten die ze van huis uit hebben meegekregen. De wetten die onder meer voorschrijven dat jongens op meisjes vallen en niet op dansles gaan. Binnen hun veilige Kiki-wereld is ruimte voor extraverte danswedstrijden, maar ook voor gesprekken over serieuze politieke thema's, zoals de rol van de president in het debat rondom hiv-bestrijding.

'Deze film toont deze personen als mensen, zonder ze te beplakken met een eenduidig etiket'

Ook is er ruimte voor openhartige groepsgesprekken over prostitutie: een pad dat sommige transgender personen kiezen om aan geld te komen voor de kostbare operaties en hormonen. De zorgvuldig gefilmde, vaak dicht op de huid geschoten portretten van Kiki-leden benadrukken de wens van de filmmaker om de eigenheid van deze groep te laten zien. Hen te tonen als ménsen, zonder ze te beplakken een eenduidig etiket dat geaardheid of sekse benoemt. 'I’m a person' is dan ook een van de krachtigste oneliners uit deze energieke en visueel aantrekkelijke film.

Winnen
Wij mogen 3x2 kaarten verloten voor de vertoning van Kiki tijdens het Movies that Matter festival op 27 maart in Den HaagStuur om kans te maken een mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Kiki' en vermeld je naam en profielnaam.