Coopers is de grootste zelfstandige bierbrouwer van Australië. In een filmpje dat is gemaakt door de christelijke organisatie Bible Society speelt het Coopers-bier een prominente rol. De video toont enkele parlementsleden die discussiëren over de openstelling van het huwelijk.

Het biermerk komt zó prominent in beeld dat de indruk wordt gewekt dat ze een bijdrage hebben geleverd aan het filmpje. Sinds het filmpje viraal is gegaan, krijgt Coopers te horen dat ze tegen het huwelijk voor homo’s zijn. De backlash gaat zover dat een aantal cafés is overgegaan tot een boycot van het biermerk.

Bijbelverzen
Coopers vierde onlangs het 200-jarige bestaan van de Bible Society, met een light-bier die was verpakt in dozen met daarop Bijbelverzen. Aangezien de video ‘Keeping it light’ heet en het bier zo dramatisch in beeld komt, is de associatie al snel gemaakt dat Coopers iets met de film te maken heeft. Het biermerk ontkent echter in alle toonaarden.

Desondanks blijven bars het merk boycotten. Zo is er een filmpje verspreid waarop is te zien hoe mensen volle bierflessen in een vuilnisbak gooien.

Statement
Coopers heeft inmiddels een officieel statement gemaakt. Ze staken de productie van de biertjes met Bijbelverzen en zeggen nu dat ze nooit hebben geprobeerd een religieuze boodschap uit te dragen. Ook hebben ze Bible Society nooit officieel toestemming gegeven om Coopers-bier te gebruiken in het filmpje. Zelfs de directeur van Corporate Affairs, Melanie Cooper, kwam eraan te pas om het tegendeel te bewijzen: ‘Ons bedrijf ondersteunt gelijkheid voor het huwelijk.’

'Keeping it light' from Bible Society Australia on Vimeo.

Bron: BBC