GroenLinks gaat aan kop in de peilingen van Gay.nl en OUTtv: een groot verschil met de vorige verkiezingen. In 2012 behaalden zij slechts 10 procent van de stemmen bij de OUTtv-verkiezingspeiling. D66 volgt met 18 procent. VVD en PVV behaalden beiden 13 procent van de stemmen. De complete uitslag van de OUTtv verkiezingspeiling is hier te vinden.  

Wat vinden onze lezers?
Ook wij vroegen onze lezers op welke partij op 15 maart wordt gestemd. GroenLinks gaat met 17,7 procent momenteel bij ons aan kop. Daarna volgen de PVV (13,8 procent) en het D66 (12,1 procent). Nog geen stem uitgebracht? Dat kan natuurlijk nog steeds. (Update: 21.30 uur)

Help! Wat moet ik stemmen?
Weet jij nog niet precies wat je gaat stemmen? Op Gayvote.nl lees je hoe partijen en kandidaten denken over LHBTI-kwesties. Op de website staan de standpunten van diverse partijen over negen LHBTI-thema's. Zijn partijen bijvoorbeeld voor of tegen inperking van het wettelijke discriminatieverbod in het Wetboek van Strafrecht, moet hiv-preventiepil PrEP worden vergoed en moet er een verbod komen op discriminatie van trans- en intersekse personen?

Vergeet op 15 maart vooral niet te stemmen. Elke stem telt.