'Het schuldgevoel en de onzekerheid geeft veel stress en mensen willen het liefst zo snel als mogelijk weten of ze iets hebben opgelopen', vertelt Klazien. Hij is samen met Marlous Lasschuyt werkzaam bij de online organisatie soapoli-online.nl. Een website waar je snel en anoniem een soa-test kunt bestellen. Nu wordt het dus nog makkelijker. 

Betrouwbaarheid
Soa Aids Nederland heeft recentelijk 25 aanbieders van soa-testen getest. Ook de test die wordt aangeboden door soapoli-online.nl. 'De test die wij bij deze aanbieder hebben gekocht kwam als een van de beste uit het onderzoek', vertelt Anna Nijsters van Soa Aids Nederland. 'Zij nemen nu het initiatief om soa-testen via een zelfservice automaat beschikbaar te maken. Dat is alleen maar prima.' 

Het is wel belangrijk van tevoren op soapoli-online.nl te kijken wat voor een test je uit de zelfservice-automaat moet toveren. Ook andere informatie, bijvoorbeeld als je de test hebt gedaan, is daar te vinden. 

Verkrijgbaarheid
Aan de buitenkant van apotheek Prins Hendrikplein in het Zeeheldenkwartier in Den Haag kun je de test uit een zelfservice-automaat trekken. 'Het idee ontstond toen we met apotheker Floor van Leersum bespraken om deze testen ook bij een apotheek anoniem aan te bieden', aldus Lasschuyt.