Bitch fight
Eeder bracht Ryan Murphy ons American Horror Story en American Crime Story: nu komt hij met het heerlijke Feud. Elk seizoen neemt een nieuw waargebeurde vete als uitgangspunt. Het eerste seizoen gaat over de strijd tussen Joan Crawford en Bette Davis tijdens de opnames van de film What Ever Happened to Baby Jane? De dames worden gespeeld door veteranen Jessica Lange (bekend van eerdere seizoenen van American Horror Story) en Susan Sarandon. Het zou ons niet verbazen als deze dames tegen de tijd dat de Golden Globes weer worden uitgereikt ook in het echt de strijd met elkaar aanbinden, zo echt komt hun woede over.
Te zien op Fox

Twee woorden: Jason Mamoa
Met zijn rol in Game of Thrones heeft Jason Momoa zich (bij menig vrouw en gay man) onvergetelijk gemaakt. Nu heeft hij zijn eigen serie, Frontier. Momoa speelt Declan Harp, een half-Ierse Amerikaan die in 1800 de strijd aanbindt met Canadese bonthandelaren. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven vertelt. De reviews zijn tot nu toe niet erg lekker, maar dat is zeker niet te wijten aan het optreden van Momoa. Een dikke aanrader voor liefhebbers van The Red Road.
Te zien op Netflix

Dodelijke huisvrouwen
HBO-miniserie Big Little Lies is gebaseerd op het gelijknamige zwart-komische boek van schrijfster Liane Moriarty. Het geheimzinnige verhaal speelt zich af in Montery Bay. We volgen een aantal huisvrouwen op zoek naar geluk, die daar niet al te best in slagen en dat afreageren op elkaar en hun kinderen. Big Little Lies kan bogen op een lekkere sterrencast, met onder anderen Oscar-winnaressen Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Golden Globe-winnares Shailene Woodley. PS Zweedse hunk Alexander Skarsgård (recent nog te zien als Tarzan) speelt ook een rol.
Te zien op HBO

Revenge is best served in 1800
Voor de liefhebbers van Revenge en The Count of MontecristoTaboo (nee, niet de bar in de Reguliers) speelt zich af in het Londen van 1800. We volgen James (Tom Hardy) die na tien jaar in Afrika te hebben geleefd terugkeert naar de Engelse hoofdstad om zijn erfenis op te strijken. Al snel blijkt dat zijn wijlen vader hem enkel een stuk grond aan de westkust achterlaat: Nootka Sound. Dit stukje land blijkt echter essentieel voor de Britten en Amerikanen om te kunnen handelen met de Chinezen. Met het einde van de oorlog met Amerika in zicht lijkt het stukje land echter een hoop geld waard te worden. Hij verkoopt het dus niet. Al snel blijkt echter dat zijn vader geen natuurlijke dood is gestorven...
Te zien op FX/BBC One

Een klassieker in een latina jasje
One Day at a Time is gebaseerd op een gelijknamige komedieserie uit de jaren zeventig. De serie is door Netflix in een geheel nieuw jasje gestoken. Dit keer is gekozen voor een cast die bijna geheel van Latijns-Amerikaanse afkomst is. We volgen de familie Alvarez, die bestaat uit oorlogsveteraan/moeder Penelope (Justina Machado), zoon Alex, dochter Elena en hun oma (Rita Morena), die voor de kinderen zorgt en haar Cubaanse roots niet wil loslaten. Het is hilariteit alom. Gelukkig is een tweede seizoen al bevestigd. Ay mamacita!
Te zien op Netflix

Op zoek naar een nieuwe verslaving? In Binge It zetten we iedere maand de nieuwste series voor je op een rij die je aan je bank/buis gekluisterd zullen houden.

Tekst: Juan