Fans van oude Hollywood-glamour genieten deze weken van Feud: Bette and Joan. Hierin spelen Jessica Lange en Susan Sarandon respectievelijk Joan Crawford en Bette Davis, ten tijde van de opnames van hun gezamenlijke film Whatever Happened to Baby Jane. Tot nu toe zijn twee afleveringen uitgezonden op de Amerikaanse zender Fx. Winq is fan vanaf het eerste uur, want het venijn, maar ook het plezier van de twee actrices spat van het scherm.

Ryan Murphy is alweer bezig met deel twee van Feud, dat gaat over het leven (en vooral de vechtscheiding) van Charles en Diana. Verder is bekend dat hij in 2018 twee seizoenen maakt van American Crime Story: een over de nasleep van orkaan Katrina en een over de moord op Gianni Versace. Tussendoor moet hij ook nog een seizoen zien te fiksen van American Horror Story, dat het komende seizoen in het teken staat van de presidentsverkiezingen. Hopelijk die van vorig jaar, met Donald Trump als ultieme boeman.

Pose
Donald Trump is in ieder geval de inspiratie geweest voor Pose, alweer een nieuwe serie van de hand van Murphy. Pose gaat over het leven in New York in 1986, waarin de opkomst van het materialisme van zakenmensen als Donald Trump wordt afgezet tegen subculteren aan de randen van de samenleving, zoals bijvoorbeeld de gayscene in Brooklyn waar drag queens en dansers met elkaar battelden in ballrooms.

Murphy maakt de serie met zijn vaste collaborateurs Brad Falchuck (American Horror Story) en Stephen Canals. Waar Feud, Horror Story en Crime Story per seizoen een ander thema behandelen, zal Pose een doorlopende serie worden.

Bron: Hollywood Reporter