Statement vanuit Georgië
Terwijl iedereen het over de onenigheid tussen Oekraïne en Rusland heeft, wordt het ook spannend als Tamara Gachechiladze uit Georgië het podium op komt. De zangeres zingt namelijk het nummer 'Keep the Faith' in Kiev. Een nummer over geloof houden in een donkere periode. Tijdens de nationale finale waren er beelden van 9/11 en een nieuwsbericht met de tekst 'Russia invades Geo…' te zien. Zal ze dezelfde beelden meenemen naar Kiev?

Ruby Rose-lookalike voor Azerbeidzjan
Azerbeidzjan stelt nooit teleur bij hun bijdrages aan het Songfestival. Ook dit jaar niet. Dihaj (Diana Hajiyeva) zingt het nummer 'Skeletons' in Kiev. Een nummer dat sowieso weer hoog gaat eindigen. 

Octaafje hoger voor Ierland
De Ierse zanger Brendan Murray mag zijn land vertegenwoordigen met het nummer 'Dying To Try'. Waar Ierland vroeger altijd op de hoogte plekken van het scorebord eindigden, is dat al jaren niet meer het geval. In 2013 eindigde Ryan Dolan laatste en de afgelopen drie jaar wisten ze geen finaleplek binnen te halen. Of Brendan het wel gaat lukken? Wij denken van niet...

Tranentrekker van de Britten 
Adele, Little Mix, Coldplay. Nee. Het Verenigd Koninkrijk stuurt Lucie Jones naar Kiev. Wie? Juist. Lucie deed in 2009 mee aan X Factor. Daar werd ze na de vijfde ronde weggestuurd. Dit jaar won ze de Britse voorronde van het Songfestival met het nummer 'Never Give Up On You'. Een dramatisch liefdesnummer dat vast wat punten gaat scoren.

Polen stuurt duistere drama 
Kasia Moś gaat met het duistere popnummer 'Flashlight' naar het Songfestival. Het nummer kreeg veel punten in de nationale finale op 18 februari. In 2006 probeerde ze ook al mee te doen aan het Songfestival. Toen eindigde ze op een elfde plek met het nummer 'I Wanna Know'. 

Laatste plek voor Slovenië?
Omar Naber gaat naar het Songfestival met het nummer 'On My Way'. Als het tien jaar geleden was geschreven geloven wij het ook. Een ouderwets popnummer. Het nummer lijkt kansloos tussen al het andere geweld in de tweede halve finale. Helemaal als je je bedenkt dat buurland Kroatië niet op ze mag stemmen in de eerste halve finale en Bosnië (die samen met Kroatië altijd de meeste punten geeft aan Slovenië) dit jaar niet meedoet.

Eye candy vanuit Noorwegen 
Aleksander Walmann gaat met producer JOWST voor Noorwegen naar Kiev. Hun single 'Grab The Moment' kwam op een vijftiende plaats binnen in de Noorse charts en dat beloofd veel goeds. Een lekker eigentijds nummertje! 

Volgende week volgt het vijfde deel vol concurrenten van OG3NE. Je kunt nu ook de andere deelnemers van het Songfestival bekijken. Wie is tot nu toe jouw favoriet?

Coverbeeld: Julia Marie Naglestad/NRK