Gemiste kans voor Spanje 
Met het zomerse nummer 'Do It For Your Lover' gaat Manel Navarro dit jaar naar Kiev. Gemiste kans voor Spanje. Tijdens Objetivo Eurovisión, de Spaanse voorrondes, eindigde Manel gelijk met Mirela. Als je het ons vraagt had zij een veel beter nummer. Bij de bookmakers staat het nummer bijna onderaan. Zijn looks heeft Manel wel mee. 

Dramatiek uit Zwitserland 
We hebben weinig aan te merken op de Zwitserse inzending dit jaar. De band Timebelle heeft al vaker geprobeerd deel te nemen voor Zwitserland. Zo werden ze in 2015 nog tweede met het nummer 'Singing About Love'. Dit jaar zingt Miruna met haar mannen het lekker dramatische nummer 'Apollo'. Houden we van, Apollo!

Jong talentje uit Bulgarije
De zeventienjarige Kristian Kostov was al finalist bij The Voice Kids in Rusland en deed mee aan X Factor Bulgaria. Nu mag hij zijn land vertegenwoordigen bij het Songfestival met het nummer 'Beautiful Mess'. Een eigentijds nummer dat zeker hoog gaat eindigen. Wat een stem!

Powerpop uit Servië
Servië stuurt dit jaar Tijana Bogićević met het nummer 'In Too Deep'. Het Eurovisiesongfestival is geen onbekend terrein voor de zangeres: in 2011 stond ze in het vrolijke koortje van Nina. Haar nummer is geschreven door de man achter verschillende hits van onder anderen Ashley Tisdale en Dannii Minogue. Een catchy nummer, maar zou het overeind blijven in mei?

Thomas G:son schrijft weer een nummertje
Hij kan natuurlijk niet ontbreken bij het Songfestival. Ook dit jaar heeft de Zweedse muzikant Thomas G:son weer een nummer voor het Songfestival geschreven. In 2012 was hij verantwoordelijk voor Loreens 'Euphoria'. Nu is het Hovig die met een nummer van Thomas naar het festival gaat. De in Cyprus geboren zanger leefde lange tijd in Armenië. Een radiovriendelijk nummertje waar vast een flinke duit voor betaald is. 

Gemiste kans voor Griekenland
Al jaren ging het gerucht dat Demy voor Griekenland naar het Songfestival zou gaan. Toen bekend werd gemaakt dat het dit jaar dan echt ging gebeuren, waren veel fans dolenthousiast. Demy scoorde in Griekenland al grote hits en stond vorig jaar reeds met de Bulgaarse Poli Genova op het podium. Haar catchy nummers zijn heel erg fijn als je van Balkanpop houdt. Helaas gaat Demy naar Kiev met het rijkelijk met cliché gevulde Engelstalige 'This is Love'. Gaat ze het daarmee redden in de eerste halve finale?

Paniek in Rusland
Drama in Rusland. Julia Samoylova, de zangeres die voor Rusland meedoet aan het Songfestival, is niet welkom in Kiev. Toen bleek dat de zangeres in 2015 voor een optreden naar de Krim ging kreeg ze een inreisverbod van 3 jaar. De oplossing? De zangeres gaat waarschijnlijk via een sattelietverbinding meedoen aan het Songfestival. Zo wordt het Songfestival langzaam een politieke spelletje tussen Oekraïne en Rusland. 

Volgende week volgt het derde deel vol concurrenten van OG3NE. Check hier alvast het eerste deel. Wie is tot nu toe jouw favoriet?

Coverbeeld: Instagram Manel Navarro