Op maat
Gay.nl begon zo’n 14 jaar terug als datingmedium. De laatste jaren zijn we echter steeds verder ontwikkeld als contentplatform, met meer dan tien columnisten, uitgebreide reportages, interviews en dagelijks nieuws- en entertainmentsnacks. Al dat moois verdiende wel een visuele update. Die nieuwe artikelweergave leest met de verbeterde responsivity (zoals dat met een mooi woord heet) nu zowel mobiel als op je desktop lekker weg. Daarbij hebben we een zoekfunctie voor content toegevoegd in de bovenste menubalk.

Oranje boven
Wij vinden het ook nog even wennen hoor. Het ovalen Gay.nl-logo van weleer behoort vanaf nu officieel tot het verleden. We hebben gekozen voor een simpel, stijlvol nieuw logo in één kleur. Oranje, welteverstaan, we zijn en blijven immers het meest Hollandse gay content- en datingplatform van Nederland.

Premium
Een profiel aanmaken op Gay.nl kost je helemaal niets. Voor hen met de wat ruimere beurs, bieden we echter ook een Premium Membership aan. Daarmee kun je o.a. gebruik maken van meer functionaliteiten en krijg je voorrang bij onze vele winacties (en af en toe tickets voor een van onze evenementen). Nu is daar ook een Premium-channel bijgekomen, waarmee je nog meer uit je profiel haalt. Hier vind je wisselende acties, give-aways en speciale kortingen.

Lelijk staartje
Gay.nl is een communityplatform; de mogelijkheid om te reageren onder artikelen was voor ons dan ook een belangrijke waarde. Anonimiteit is dat ook. Daarom is het nog altijd mogelijk om een profiel aan te maken onder een zelf gekozen naam, met zorgvuldig uitgezochte afbeeldingen van je gezicht (dan wel je auto). Dit laatste zorgde er echter meer dan eens voor dat het reactieblok onder de artikelen met een rotgang veranderde van constructieve conversatie in een heuse vete. En daarin had de racistische, xenofobe stem vaak de overhand. Een doordachte of constructieve reactie kon dus al snel rekenen op een lawine van verbaal geweld. Reageren kan vanaf nu enkel nog op Facebook en Twitter en via de mail – want van (digitale) lezerspost blijven we genieten. De tijd die het modereren kost steken we vanaf nu lekker in het schrijven van nog fijnere artikelen.

En de dating?
Daar wordt hard aan gewerkt, en daar kunnen we jullie input goed bij gebruiken. Wil jij je ongezouten mening over de huidige datingfunctionaliteiten graag laten horen? We zoeken tien mensen voor een focusgroep. Meld je aan via redactie@gay.nl en vermeld je naam, profielnaam en leeftijd. Uiteraard belonen we je rijkelijk voor je deelname.

Vragen, opmerkingen of misschien zelfs een complimentje over het nieuwe ontwerp? Laat het ons weten via redactie@gay.nl.