Elton John ontwerpt blingbling-schoen voor Nike

Een discobal en een regenboog vormen de inspiratie voor een nieuwe schoen, die Elton John in opdracht van Nike heeft ontworpen. Mooi of lelijk?
Elton John ontwerpt blingbling-schoen voor Nike
Gepubliceerd: 22 maart 2017 14:31

Elton John zag er in de jaren zeventig en tachtig uit alsof hij net uit zo’n discobal was gesprongen, met z’n flamboyante outfits en opvallende brilmonturen. Hoewel de zanger het de laatste jaren wat rustiger aan doet als het aankomt op uiterlijk vertoon, lijkt hij nog altijd dol te zijn op bling.

Al jaren is Elton John fervent fan van het sportmerk. Al in de seventies droeg hij speciaal voor hem gemaakte sneakers van Nike.

De Nike AF1 Jet is de sneaker die Elton John naar zijn hand heeft gezet. De bovenkant lijkt inderdaad wel wat op een glitterbol en op de zool zijn regenboogkleuren te zien.

Op de tong van de schoen staat bovendien het BeTrue-logo, waarmee Nike wil zijn betrokkenheid bij de lhbt-gemeenschap wil laten zien.

Nike brengt later deze lente weer een complete BeTrue-lijn uit die in het teken staat van Gay Pride. Daar zal de schoen ook onderdeel van uitmaken.

Nike

Bron: Belfast Telegraph