Say Whut! Macedonië stuurt een moderne song?
De Macedonische omroep stuurt dit jaar Jana Burčeska naar Kiev. 'Dance Alone' is een modern popnummer waar ze zeker stemmen mee gaat scoren. Helaas heeft de Macedonische omroep vaak weinig geld over voor staging. Wij zijn toch fan!

De knapste man van het festival
Een paar weken geleden stelden we jullie al voor aan Robin Bengtsson, de Zweedse act voor het Songfestival. Robin gaat proberen het festival opnieuw naar Zweden te krijgen. In 2016 probeerde Robin ook al deel te nemen voor het Songfestival, toen werd hij vijfde tijdens Melodifestivalen met het nummer 'Constellation Prize'. 'I Can't Go On' gaat zeker scoren in Kiev, of het gaat winnen? Wij denken het niet. 

Three times in a (bottom) row
Op de een of andere manier gaat het telkens mis in Duitsland. Na de winst van Lena in 2010 wil het allemaal niet zo vlotten. In 2015 behaalde Ann Sophie een laatste plek en ook vorig jaar kreeg Jamie-Lee Kriewitz het voor elkaar als laatste te eindigen. Met een prima Sia-inspired nummer zijn wij bang dat ook dit jaar Duitsland als laatste gaat eindigen in de finale... Ook al lijkt Levina ons ongelofelijk gezellig. 

Australisch tintje voor Denemarken
Anja Nissen mag Denemarken vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Ze is er zelf vast dolgelukkig om: ze probeerde het vorig jaar ook al. Toen eindigden de zangeres als tweede met het nummer 'Never Alone'. Eerder deed de Australische zangeres al mee met 'Australia's Got Talent' en 'The Voice Australia'. En waarom ze voor Denemarken mee mag doen? Haar ouders zijn Deens! 

Moldova 2018?
We hebben er even op moeten wachten, maar de epic sax guy is terug! In 2010 deed hij met zijn Sunstroke Project al mee aan het Songfestival. Toen behaalde ze een 22e plaats in de finale. Dit jaar gaan ze met het zomerse 'Hey Mamma' voor een hogere notering. Wij zien onszelf wel in Moldavië zitten volgend jaar. 

Wat dachten ze in Litouwen?
Litouwen staat niet echt bekend om zijn geweldige muziek. De bijdrages hangen, met steun van buurlanden Estland en Letland vaak in de middenmoot. Dit jaar sturen ze de act Fusedmarc met het nummer 'Rain of Revolution'. Zangeres Viktorija Ivanovskaja schreeuwt drie minuten lang de longen uit het lijf. Of dat genoeg is?

Sterke bijdrage uit Hongarije
Zanger en rapper Joci Pápai gaat voor Hongarije naar Kiev. De zanger gooide hoge ogen tijdens de nationale finale in zijn land. Vooral door de dans die bij de act hoort. In zijn thuisland is het nummer al een hit: 'Origo' kwam op de tweede plek binnen in de Hongaarse charts. Wij zijn benieuwd hoe het nummer het gaat doen tijdens het Songfestival. Zelf vertelde Joci al dat hij er heel erg trots op is als eerste gipsy Hongarije te vertegenwoordigen tijdens het festival. 

Volgende week volgt het zesde deel vol concurrenten van OG3NE. Je kunt nu ook de andere deelnemers van het Songfestival bekijken. Wie is tot nu toe jouw favoriet?

Coverbeeld: Anna-Lena Ahlström