Moeder en zoon naar Kiev
Paniek in Estland. Kerli, een van de bekendste acts van het land deed mee aan de voorrondes van het Songfestival. Ze kwamen in de finale en wat gebeurde er? Ze wonnen nét niet. Er ontstond ophef, maar uiteindelijk gaan Koit Toome en Laura met het nummer 'Verona' naar Kiev. Een tikkeltje out-dated en die blikken in de camera kunnen natuurlijk écht niet. 

Traditionele pop uit Armenië
De prachtige Artsvik Harutyunyan gaat dit jaar voor Armenië meedoen aan het Songfestival. Het nummer 'Fly With Me' is een mix tussen Iveta Mukuchyans 'LoveWave' uit 2016 en Inga & Anush' 'Jan Jan' uit 2009. De Armenen weten hoe ze een show moeten neerzetten, dus 'Fly With Me' gaat zeker scoren! 

Maakt Martina Tsjechië trots?
Met het nummer 'My Turn' gaat Martina Bárta voor Tsjechië naar het Songfestival. Een prima nummer met een mooie boodschap. Maar is dat genoeg voor een finaleplek?

Elf keer is scheepsrecht?
Het is niet de eerste keer dat Claudia Faniello probeert mee te doen aan het Songfestival. Nee nee, het is maar liefst de elfde (!) poging. Sinds 2006 probeerde ze het bijna elk jaar. Dit jaar lukte het dan eindelijk met het zware 'Breathlessly'. Wij denken dat ze beter nog een jaartje had kunnen wachten...

Moderne pop uit Letland 
Yes! In Letland weten ze hoe ze moderne popnummers moeten maken. Vorig jaar werd Justs 15e met het nummer 'Heartbeat' en dat jaar ervoor behaalde Aminata zelfs een zesde plaats met 'Love Injected'. Ze zetten de electro-pop sound voort met het nummer van Triana Park. Een groep die bestaat uit zangeres Agnese Rakovska, gitarist Artūrs Strautiņš, drummer Edgars Viļums en bassist Kristaps Ērglis. Finale gegarandeerd! 

Hey Hey for Wit-Rusland! 
Voor de eerste keer in de Songfestivalgeschiedenis zingt Wit-Rusland in eigen taal. En hoe dat klinkt? Heel erg gezellig! Naviband gaat onder leiding van Arciom Lukjanienka en Ksienija Žuk naar Kiev. Een finaleplek ligt binnen handbereik. 

Dit was alweer het laatste deel vol concurrenten van OG3NE. Je kunt nu ook de andere deelnemers van het Songfestival bekijken. Wie is tot nu toe jouw favoriet?

Coverbeeld: Filips Smits