London Eurovision Party
Ook al scoorde het Verenigd Koninkrijk de afgelopen jaren niet zo goed tijdens het Songfestival, ze blijven het volop vieren. Dit jaar met een Eurovisiefeest in Londen. Naast de Britse inzending Lucie Jones treden er 20 andere kandidaten op. O.a. topfavoriet Francesco Gabbani uit Italië en de gezellige jodelmeid uit Roemenië. Ook Conchita (Oostenrijk 2014) en Ruslana (Oekraïne 2004) zingen een nummer. 

2 april - Londen, Verenigd Koninkrijk 

Israel Calling
Sinds vorig jaar wordt er ook een Eurovisie pre-party in Israël georganiseerd. Tot nu toe hebben kandidaten uit Malta, Servië, Polen en Frankrijk aangegeven erbij te zijn. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt via hun Instagramkanaal

5 april - Tel Aviv, Israël

Eurovision in Concert 
In Amsterdam vindt al jaren de grootste pre-party van Europa plaats. Zo ook dit jaar. In De Melkweg. Tot nu toe hebben een indrukwekkende 28 artiesten aangegeven naar Amsterdam te komen. Naderhand is er ook een afterparty waar elk jaar verschillende artiesten optreden. OG3NE is niet aanwezig bij andere pre-events, maar gaat wel zingen tijdens 'Eurovision in Concert'. Kaartjes voor het concert zijn helaas uitverkocht, voor de afterparty zijn wel nog kaartjes te vinden. 

8 april - Amsterdam, Nederland 

Eurovision Party Madrid
De Spanjaarden hebben het succes gezien: ook zij houden dit jaar een pre-party. In de Sala La Riviera komen onder andere kandidaten uit Montenegro, Frankrijk, Polen, Oostenrijk en Italië optreden. De Spaanse act zelf is nog niet bevestigd, maar mag natuurlijk niet ontbreken. 

Coverbeeld: Robin Kamphuis