Anna Nooshin, de nieuwe presentatrice van het programma, heeft in een video het nieuwe format van Holland's Next Top Model aangekondigd. Het is voor het eerst dat het programma in Nederland ook mannen toelaat. In het buitenland gebeurde het vaker, zo deden bij de Amerikaanse variant al drie keer eerder mannen mee. (SPOILER: twee van hen wonnen zelfs het programma, in 2014 en 2015.)

The Face
In Nederland werd eerder een poging gewaagd met een programma waaraan zowel mannenlijke als vrouwelijke modellen meededen met The Face in 2012. De presentatie lag in handen van Sylvie Meis. Het programma was echter geen lang leven beschoren. Een tweede seizoen bleef uit.

Nieuwe presentatrice
Holland's Next Top Model wordt dit jaar niet langer gepresenteerd door Anouk Smulders. Dit jaar neemt Anna Nooshin de presentatie op zich. Afgelopen seizoen zat zij nog in de jury. 'Vanaf het moment dat Holland's Next Top Model werd uitgezonden, ben ik een trouwe kijker. Om dit programma dan jaren later zelf te mogen presenteren is werkelijk een droom die uitkomt. Ik vind het te gek om deze uitdaging samen met RTL aan te pakken', aldus een enthousiaste Anna.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van RTL aanmelden voor het programma.