Nu ik weer voor de volle honderd procent beschikbaar ben in het homodatingcircuit, leek het me wel fijn om me beter voor te bereiden op deze situatie. Hoe kun je voorkomen dat je na een paar maanden daten vroegtijdig gedumpt wordt? Ik heb er eindelijk een antwoord op. Geef je date vooraf een homoreferentiebrief over jou! Die van mij schrijf ik voor het gemak even zelf. Puur ter illustratie, uiteraard. Maar jullie kunnen al jullie exen, scharrels of friends with benefits vragen om jullie brief te schrijven.

Amsterdam, 1 april 2017

Beste man,

Timo is een echte homo, in alle opzichten. Gelukkig maar, anders zouden jullie nu niet daten.

Er zijn veel belangrijke dingen die je over hem moet weten. Maar misschien nóg belangrijker: hoe scoor je punten bij déze specifieke homoseksueel?

Timo houdt van gekke mensen. En dan niet het soort dat daardoor in de gevangenis belandt, maar het soort dat met een frisse en eigen blik naar de wereld kijkt. Geen mainstream denkers dus. Stel je hem een originele vraag, dan krijg je een minstens zo origineel antwoord terug. Schaam je je om hem een zoen te geven in het openbaar? Wil je niet zijn handje vasthouden? Dan is je slagingskans zojuist gezakt tot ongeveer 0,1%.

‘Timo heeft geen type: waarom hij jou leuk vindt blijft dus voorlopig een mysterie’

Dat jullie een date hebben, betekent hoogstwaarschijnlijk dat Timo potentie in jou ziet. Zijn het je ogen? Is het je lach? Misschien wel je humor? Het zal waarschijnlijk voorlopig een mysterie blijven, Timo heeft namelijk geen type. Er zijn duizend en een mogelijke redenen dat hij met jou heeft afgesproken.

En dan niet te vergeten, het uiteindelijke doel van jullie date: een volwaardige en liefdevolle relatie. Hoe ziet Timo dat voor zich? Tja, dat weet hij niet, hij heeft er namelijk nog nooit een gehad. In ieder geval wil hij veel van de wereld (en jou) zien. Verhuizen naar het buitenland? Wie weet. Kinderen? Wie weet. Hond? Wie weet. Kat? Zeker niet.

Zijn vrienden en familie zullen hem typeren als een koppige, op hol geslagen homoseksueel, maar er zit in dat grote hart meer dan genoeg liefde om te delen met een toekomstige man. Trouwplannen heeft hij nu al, iemand om de ringen mee te delen ontbreekt alleen nog. Ga er dus maar vast vanuit dat er later iets om je ringvinger zit.

Verder is Timo niet bijzonder lastig. Hier een romantisch etentje, daar een gezellig uitstapje, af en toe familie bezoeken, op zaterdag vrienden zien en zondag is bankhangdag. Bijna afschrikwekkend, niet?

Veel succes gewenst,

Timo

Nou ja, zo dus. Heel zo gek nog niet, toch? Al helemaal niet als jullie exen hem straks daadwerkelijk schrijven. Happy dating allemaal!

Coverfoto: Mgr. Madhatter