Hiermee wordt gesuggereerd dat homofobie binnen de Russische landsgrenzen als volkomen vanzelfsprekend wordt beschouwd. De tekst is afkomstig in een nieuwe folder van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin ze een aantal gedragsregels opleggen.

In het algemeen stelt de folder dat Russische toeristen zich beter niet negatief kunnen uitlaten over homo’s in landen waar gelijke rechten voor lhbt’s in de wet zijn geregeld.

Uitschelden
Dan komen er per land nog specifieke regels bij. Zo moet je als Rus in Frankrijk respectvol omgaan met gays en ‘leden van de lhbt-gemeenschap niet zomaar beledigen of uitschelden.’ In Spanje waarschuwen ze de Russen voor onbegrip dat ze zullen ontmoeten als ze zich negatief uitlaten over homo’s.

Dronken
Er staan overigens ook andere tips in de folder. Zo is het in Mongolië niet de bedoeling om ‘hard te schreeuwen en dronken te worden.’ In Griekenland worden Russen gewaarschuwd voor het stevige gevloek. En in Zweden moeten Russen niet plompverloren naast passagiers gaan zitten als er genoeg andere stoelen beschikbaar zijn in trein of bus.

Nederland
Ook Nederland wordt genoemd: ‘Het is beter om geen vragen op te werpen over het nut van de koninklijke familie.’

Bron: The Independent