De pinguïns wonen in een dierentuin in het Chinese Harbin. Volgens een medewerker is het gebruikelijk dat mannetjes op de eieren letten en dat ze het broeden afwisselen. Maar dan moet je wel een ei hebben natuurlijk.

Aanvankelijk kozen ze ervoor om hun instinct op stenen uit te oefenen. Maar later verzonnen ze een list: ze begonnen de eieren van heterostellen te jatten.

Inmiddels is het koppel gescheiden van de rest van de pinguïnkolonie. ‘Niet om te discrimineren’, aldus de medewerker, ‘maar om de rust te bewaren tijdens het broedseizoen.’

Bron: PinkNews