De Oostpool-bewerking van theaterhit Angels in America was in 2015 volledig uitverkocht. Tijdens de Oostpool Special wordt de voorstelling gelukkig hernomen. Het stuk verhaalt over een groep vrienden in het New York van de jaren tachtig, de tijd dat het aids-virus het ene na het andere slachtoffer eiste. De tekst van Tony Kushner werd eerder onder andere bewerkt tot een bekroonde miniserie (met o.a. Meryl Streep). 

Small Town Boy
Naast Angels zijn onder andere Gouden Krekelwinnaar Bromance en toneelklassieker Een Meeuw opnieuw te zien. Ook grijpt regisseur Marcus Azzini met een aantal spelers de gelegenheid aan om een nieuw toneelstuk te proberen: het politieke Small Town Boy van Duitse schrijver/regisseur Falk Richter. Hoofdvragen in die voorstelling: ‘Waarom willen we in Nederland zo graag relativeren?' en 'Zijn we toe aan expliciete, politieke stellingnames?'

'Tijdens Club Oostpool sta jij als bezoeker óp het toneel van de Stadsschouwburg'

Playroom
Speciaal voor het Amsterdamse publiek heeft Oostpool tijdens deze week in de SSBA een compleet programma uitgerold met dertien voorstellingen. Iedere dag is er een uitgebreid randprogramma ontwikkeld onder de noemer PLAYROOM#. De Playrooms zijn de speel- en denkruimtes om de voorstellingen heen, waarin thematische verdieping en reflectie op de theaterervaring plaatsvindt.

1-op-1 ontmoeting in de darkroom
Tijdens een van de Playroom-sessies, Club Oostpool, begeef je je als bezoeker óp het toneel van de Stadsschouwburg. De rode draad voor deze avond is namelijk menselijk contact. Op diverse podia en in verstopte kamertjes stellen dansers, muzikanten en theatermakers zich op. Zo sta je als bezoeker voor je het weet oog in oog met een acteur in de darkroom, worden je opwindende woorden ingefluisterd door dichters en kun je wegdromen bij de meeslepende muziek van La Garcon. En ja, natuurlijk is er ook een dj.

Het hele programma vind je op www.stadsschouwburgamsterdam.nl