Vanuit het centrum van Arnhem liep het stel naar eigen zeggen ‘min of meer hand in hand’ naar hun woning in de wijk Malburgen-West. Op de Nelson Mandelabrug liepen zij de jonge daders tegen het lijf. Zij begonnen in eerste instantie te schelden, maar toen de slachtoffers het gescheld negeerden, escaleerde de situatie in duwen en trekken.

Betonschaar
Volgens de slachtoffers ging het om een groep Marokkaanse jongens van tussen de 14 en 18 jaar oud. Een van de twee mannen kreeg tijdens het voorval een klap met een betonschaar; hij hield er een gescheurde lip en vijf gebroken tanden aan over. 'We zijn het slachtoffer geworden van een hate-crime richting homo's.' 

Twee daders opgepakt
De daders sloegen halverwege het voorval op de vlucht. Inmiddels zijn twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een jongen van 14 en een jongen van 20 uit respectievelijk Arnhem en Gennep. In totaal wordt gezocht naar 6 tot 8 daders. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen. De twee slachtoffers krijgen ondersteuning van een speciale projectgroep vanuit de politie.

Bron: Ik hou van Arnhem / Beeld: Nelson Mandelabrug