Doctor Who is een van de langst lopende series op tv. De Britse sci-fi serie gaat volgende week zaterdag 15 april zijn tiende seizoen in en de makers komen met een verrassing. Doctor Who, gespeeld door acteur Peter Capaldi, zal in dit nieuwe seizoen vergezeld worden door openlijk homoseksuele kameraad: het gaat om Bill Potts, die wordt gespeeld door Pearl Mackie.

Homoseksualiteit in Doctor Who
Het is niet de eerste keer dat een gay personage te zien is in Doctor Who. Zo zijn omniseksueel Captain Jack en de biseksuele River Song ook te zien, maar niet zo prominent als Bill Potts. Dat is niet het enige, want vorig jaar werd bekendgemaakt dat een van de hoofdpersonages in de spin-off Class een homoseksuele jongeman met een vriend zou zijn.

Wel of niet baanbrekend voor Doctor Who
Voor een serie als Doctor Who, die van start ging in 1963 en daarna weer in 2005, is deze nieuwe zet baanbrekend. Volgens actrice Pearl Mackie zou dat niet zo moeten zijn:

''Het zou niet zo'n groot ding moeten zijn in de 21ste eeuw. Het werd eens tijd!''

Met deze uitspraak doelt Pearl op het feit dat LHBT's goed vertegenwoordigd moeten worden in series zoals Doctor Who. Hierover zegt ze:

''Als jong meisje met gemengde ouders keek ik tv en zag dat er niet veel mensen waren die op mij leken. Daarom vind ik het belangrijk dat je je moet kunnen identificeren met iemand op tv.''

Kijk hieronder naar een clip van het nieuwe team van Doctor Who in actie. Als bonus hebben we de trailer van de spin-off Class eronder gezet. Geniet!

Doctor Who 

Class

Het tiende seizoen van Doctor Who en de spin-off Class zijn te zien op BBC One en BBC America vanaf zaterdag 15 april.

Bron: NewNowNext