Gay Horeca Arnhem roept daarom iedereen op om op zaterdag 8 april om 17.00 uur naar het Jansplein in Arnhem te komen om samen hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. 'Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan. Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!', aldus de organisatie.

De Arnhemse Gay Horeca wil met deze actie laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan voor deze twee slachtoffers en alle anderen die hier mee te maken hebben gehad. 'De LHBTI-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen we uitdragen als signaal voor de toekomst. We zijn wie we zijn en blijven strijdbaar voor onze rechten opkomen. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.'

COC Nederland roept informateur Edith Schippers op om de aanpak van geweld tegen LHBTI’s prioriteit te geven bij de gesprekken over een nieuw kabinet.