Foto’s: allemaal hand in hand voor Nederland

Na het geweld tegen homo’s in Arnhem en Eindhoven is Barbara Barend een actie gestart waarmee ze wil laten zien dat we hier in Nederland gewoon hand in hand kunnen lopen. Het leverde heel wat positieve reacties op. Hier de beelden!
Foto’s: allemaal hand in hand voor Nederland
Gepubliceerd: 4 april 2017 12:15

Nee, je lost er niet direct het geweld tegen homo’s mee op door één dagje hand in hand te lopen. En ja, hoe meer mensen laten zien dat ze solidair zijn met de slachtoffers van het geweld, hoe groter de aandacht voor dit probleem waar homo’s nog altijd mee te maken krijgen.

Dus laten we je graag zien met welk enthousiasme er is gereageerd op het initiatief van Barbara Barend, die op haar beurt weer was geïnspireerd door de actie van Gay Horeca Arnhem, waarover we gisteren berichtten.

Niet iedereen was even gecharmeerd van de actie, die is gekoppeld aan de hashtags #allemannenhandinhand en #handinhand. Met name de foto van het team van Voetbal Inside leverde kritische reacties op. René van der Gijp zei enkele jaren geleden nog dat voetbal geen sport was voor homo’s. Afijn, vind er van wat je wilt, hier de beelden: