Op z’n 20e brak Heath Ledger door met zijn rol in de tiener-comedy 10 Things I Hate About You. Met z’n blonde krullen en stralende lach was hij de ultieme surfdude.

Zijn bekendste rollen zijn die in A Knight’s Tale, Casanova, The Brothers Grimm en uiteraard Brokeback Mountain, waarin hij een relatie had met een man die werd gespeeld door Jake Gyllenhaal. Het leverde hem zowel een Golden Globe- als een Oscarnominatie op.

The Joker
Een van de laatste rollen die Heath speelde was die van The Joker in het Batman-vehikel The Dark Knight. Die film en zijn rol in I’m Not There eisten zoveel energie van Heath dat hij er letterlijk aan onderdoor ging.

Fataal
In een interview met New York Times vertelde hij dat hij uitgeput was en nauwelijks nog sliep. De pillen die hem op de been hielden zijn hem op 22 januari 2008 fataal geworden.

Naomi Watts
De Amerikaanse zender Spike TV heeft op de 38e verjaardag van Heath een trailer uitgebracht van een documentaire met de titel I Am Heath, die op 17 mei op tv te zien is. Actrice Naomi Watts, Ben Mendelsohn, regisseur Ang Lee en vrienden en familie van Heath Ledger komen aan het woord.

Ook zijn nooit eerder vertoonde beelden van Heath te zien. Hier de beelden, aangevuld met foto’s van Heath.

 

Een bericht gedeeld door Papelpop (@papelpop) op

 

Een bericht gedeeld door allifa (@alleiei) op

Bron: Towleroad