Vanaf vandaag houdt Winq je iedere donderdag op de hoogte van de fraaiste nieuwe spullen, gadgets en dingen die opvallen door hun opmerkelijke design, maar ook uitblinken in wat ze voor je doen. Deze week: een bed, een soundsysteem en een auto.

 

Dit zijn de nieuwe Limited Edition-bedden van Hästens

Het blauw-witte ruitpatroon van de Hästens-bedden is iconisch. Voor het eerst in de 165-jarige geschiedenis van de Zweedse beddenfabrikant krijgt het bed nu een nieuw uiterlijk. Het ontwerpersduo Bernadotte & Kylberg heeft twee jaar lang in het diepste geheim gewerkt aan het nieuwe design.

Wat ze hebben gemaakt is een herinterpretatie van de bekende blauw-witte ruit, op zodanige wijze dat de bedden nog steeds als een Hästens zijn te herkennen. Er zijn twee Limited Editions gemaakt die beiden zijn geïnspireerd op een paardenras. De bedden van Hästens zijn immers grotendeels gevuld met paardenhaar, afkomstig van de staart van het paard.

Het Amerikaanse ras Appaloosa heeft een prachtige, kleurrijke en onregelmatig gevlekte vacht. Dit leidde in het ontwerp tot een dubbel gelaagde stof met schakeringen van donkerblauw naar lichtblauw en wit. De naam van het Marwari Limited Edition-bed is geïnspireerd op een zeldzaam en majestueus paardenras uit de Marwar-regio in India. Met het Marwari-bed brengen de ontwerpers een ode aan de oorsprong van Hästens, als meester-zadelmakers. De rand van het bed en het hoofdeinde bestaan uit natuurlijk geverfde stukken leer.

De bedden komen in 2018 op de markt. Hou de social media van Hästens in de gaten:
Facebook: Facebook.com/hastens
Instagram: @hastensglobal
Twitter: @hastens
Pinterest: hastensbeds 
Www: Hastens.com

 

Sonos introduceert Playbase – een grensverleggend tv-geluid
Sonos Playbase
Met Playbase schuif je het beste van Sonos onder je tv. Je geniet van meeslepend home-cinemageluid als de tv aanstaat en volop van muziek als de tv niet aanstaat. Playbase is de nieuwste aanwinst in het draadloze Sonos Home Sound System en home-cinema assortiment. Playbase is geïnspireerd op het feit dat bijna 70% van alle tv’s op een meubel staat en niet aan de muur is bevestigd. Het is een dunne, platte maar krachtige speaker die je praktisch onzichtbaar onder de tv plaatst. PLAYBASE gaat € 799 kosten, is beschikbaar in zwart en wit en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn vanaf 4 april.

Playbase is slechts 58 mm hoog, beschikt over maar liefst 10 drivers en biedt daarmee alles wat je mag verwachten van een speaker van Sonos: geweldig geluid als de tv aanstaat en continu muziek als hij uitstaat. Er is gekozen voor een strak en simpel ontwerp zodat hij nauwelijks zichtbaar is in je interieur. Playbase lijkt uit één brok graniet te zijn gehouwen en verlegt de grenzen van wat je geluidstechnisch verwacht van zo’n dunne speaker. De constructie zonder zichtbare naden zorgt voor een cleane uitstraling met strakke lijnen, een ultra platte bovenkant en meer dan 43.000 gaatjes in de transparante en akoestisch verbluffende grill.

Playbase is een compleet nieuwe speaker van Sonos, ontworpen met unieke productieprocessen en materialen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van Sonos, waaronder een complex systeem van precies passende mallen en een speciaal ontwikkelde buitenkant gemaakt van met glas vermengd polycarbonaat om de vibraties tot een minimum te beperken en het gewicht te kunnen dragen van niet alleen de huidige tv-toestellen, maar ook die van de toekomst.

Voor meer informatie en technische details kun je terecht op de website van Sonos.

 

Jaguar wekt deze sixties-klassieker weer tot leven
Jaguar
Het is een droom van velen: rijden in een regelrechte classic. Helaas voldoen de échte klassiekers niet aan de hedendaagse maatstaven – denk hierbij aan milieu-eisen, comfort, et cetera. Het Amerikaanse automerk Jaguar Land Rover heeft hier iets op gevonden: ze brengen tien sportmodellen van Jaguar uit de jaren zestig opnieuw uit, maar dan voorzien van alle gemakken van nu.

Aan het uiterlijk is nauwelijks af te zien dat je hier met een moderne auto van doen hebt. Het lijkt of de tijd 50 jaar heeft stilgestaan. Maar achter het dashboard en onder de motorkap zie je het verschil. De ‘E-Type Reborn’ voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid en comfort en de auto’s zijn roestbestendig gemaakt.

Het getoonde model komt uit 1965. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk tien oude Jaguars zijn klaargestoomd voor de 21e eeuw. Kijk voor meer informatie op Jaguar.com.