- PEOPLE - 

RIK VAN DE WESTELAKEN STAPT OVER DE GRENS
Rik vertrok van het NOS Journaal naar NET5 om reportages in het buitenland te maken. Die komen eraan, maar eerst presenteert hij nog even Peking Express, dat door de zender nieuw leven is ingeblazen. Hij vertelt alvast over Rik Over de Grens: "Ik ga op reis om mensen op te zoeken die vrijwillig of noodge- dwongen een ander leven leiden dan jij en ik. Mensen met een ander leven, in het buitenland. Bijvoorbeeld omdat ze zedendelinquent zijn. Een aantal daarvan is bij elkaar gaan wonen in Florida, in de Verenigde Staten. De regelgeving is daar zó streng dat je na je gevangenisstraf eigenlijk niet meer gewoon ergens in een buurt kunt gaan wonen, waar ook kinderen komen."

VRIENDEN MET EEN MISSIE: Marcel Musters en Gabriel Alves de Faria
nog voor de eerste beelden van hun documentaireproject er waren, ging dit duo al naar huis met de Winq Travel Award. Acteur Marcel Musters (57) en Braziliaanse mensenrechtenactivist Gabriel Alves de Faria (29) reisden twee maanden door Zuidoost-Azië om de moedige, soms schrijnende verhalen van lhbti-ers aldaar in beeld te brengen. Dat ging niet zonder slag of stoot. “Op dag drie dacht ik al dat we weer op huis aan konden.”  

DE VRIENDEN VAN MARINE LE PEN
In aanloop naar de Franse presidentsverkiezingen wint het extreemrechtse en xenofobische Front National van Marine le Pen de steun van steeds meer homoseksuele mannen. Zijn we in het land van liberté, égalité en fraternité de weg kwijt?

DE CHANTAL.
Ze zingt, danst, acteert en presenteert. Maar wat Chantal Janzen nog niet had gedaan is een eigen magazine uitbrengen. Haar &C is gekoppeld aan een online platform waarop ook weer ruimte is voor televisie, maar dan vooral met anderen in beeld. Winq vroeg zich af: hoe doet ze dat toch, allemaal tegelijk?

JOAN COLLINS
Als Alexis was ze zó goed dat bijna niemand meer wist waar het televisiekarakter eindigde en de echte Joan Collins begon. Haar carrière als actrice omvat meer dan zestig jaar. Nu schittert ze in de hartverwarmende film The Time of Their Lives. Voor Winq blikt Joan terug op haar roerige carrière en de bitch-fights met Krystle in Dynasty.


- TRAVEL - 


BOEKAREST: KLEIN PARIJS / KLEIN BERLIJN
Tussen de twee wereld­ oorlogen werd Boekarest liefkozend klein Parijs genoemd. Het culturele leven was bruisend en veelal Franse architecten ontwierpen elegante gebouwen. Sinds de roemeense revolutie van 1989 en het EU-­lidmaatschap in 2007 wordt hard gewerkt om Boekarest in oude glorie te herstellen en homorechten op Europees niveau te krijgen, zodat de stad klein Berlijn kan worden genoemd.

NIEMANDSLAND NOORD-KAAP
De Noord-Kaap in Zuid-Afrika is een onontdekte bestemming. Op de grens met Botswana en Namibië strekt een grote leegte zich uit. Winq onderging die leegte maar al te graag. "Zo’n digitale detox voelt best lekker, al is het aanvankelijk wat unheimisch."


- HEALTH - 

PReTPIL OF NOODZAAK?
Ondanks inspanningen door organisaties als Soa Aids Nederland en PrEPnu wordt prep nog niet vergoed in Nederland. Waarom is dat? Hoe veilig is PReP nu eigenlijk? Kun je zelf aan PReP komen? En moet je dat wel willen? Winq zocht het uit.

EEN APK-KEURING VOOR JE LIJF
Hoe werkt het eigenlijk, zo’n total body scan? Wat zijn de kosten en is het die investering wel waard? Winq vertelt je aan de hand van zeven vragen alles wat je wilt weten over de medische check-up.

KOKEN VOOR DIE KLEINE KRENGEN
Steeds vaker wandelen trotse homo’s achter de kinderwagen, en wie past er nou nooit op zijn buurjongetje/nichtje/petekind? Maar koken voor die kleine krengen valt niet mee. Winq vond een paar onverwoestbare kinderpapillencorrecte recepten. Inclusief borrelhap en omasoep.


- FASHION & DESIGN - 

EEN TIJDLOOS PAND IN AMSTERDAM
Winq ging op bezoek bij Richard en Harry. Ze wonen sinds twintig jaar in een uniek pand in Amsterdam, namelijk een voormalige brouwerij uit 1664. Het huis bestaat uit twee woonlagen en hebben ze ingericht met designklassiekers en persoonlijke spullen, zoals de schilderijen die door Harry’s moeder zijn gemaakt. “We zijn gewoon erg tevreden. Dit huis valt als een jas om ons heen.”

JE EIGEN ONLINE PERSONAL SHOPPER?
Het  idee dat een personal shopper alleen kan worden ingezet door de goedbedeelden onder ons, is allang niet meer van deze tijd. Diverse online winkels bieden al geruime tijd kledingsets aan die persoonlijk voor jou worden samengesteld na het invullen van een vragenlijst en een persoonlijk telefoongesprek. Wat je onverhoopt niet leuk vindt stuur je weer terug, je hoeft achteraf alleen de items af te rekenen die je wilt houden. Voor de dienst zelf worden geen meerkosten in rekening gebracht. Winq laat zien hoe gemakkelijk dat is: onze twee collega’s Emiel (27) en Maarten (29) probeerden de vier grote aanbieders van de online personal shopper dienst uit. 

TREND REPORT: SHINE BRIGHT
De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer uitbundig de straat op mogen. Door een explosie van de kleuren geel, rood en paars en een mooie dierenprint zul jij gegarandeerd opvallen. Bekijk de prachtige fotoserie in het nieuwste nummer van Winq.


- CULTURE - 

DE KRACHT VAN SENSE8 
De taboedoorbrekende sciencefictionserie Sense8 is vanaf 5 mei terug op Netflix. Winq mocht meekijken op de set in Amsterdam en sprak de acteurs over seksualiteit, identiteit en verbintenis. "In Sense8 worden alle hokjes en regels weggevaagd die menselijke vooruitgang in de weg staan."

BEAUTY AND THE BEAST: DISNEY'S GAY MOMENT
Dat er een live-action remake van Beauty and the Beast is gemaakt, zal niemand zijn ontgaan. In het publiciteitsoffensief gingen zowel hoofdrolspeelster Emma Watson als regisseur Bill Condon vol op het orgel. Watson met een pikante fotoshoot en Condon door te stellen dat zijn versie van Beauty and the Beast niets minder dan Disney’s eerste echte gay moment bevat. Een piepklein moment weliswaar, dat volgens Condon toch heel belangrijk is. In Winq vertelt hij waarom.

ALISON GOLDFRAPP
Vlak voordat ze de wereld laat kennismaken met haar zevende album, Silver Eye, praat de enigmatische Alison Goldfrapp met Winq. 'Nu ik ouder word, verandert mijn stem.' 

ARE YOU SURE YOU ARE STRAIGHT, TIM HAARS?
Acteur Tim Haars (New Kids) heeft abs of steel, speelt de hoofdrol in bioscoophit Ron Goossens, Low-Budget Stuntman en was ooit Nederlands kampioen skaten. Zóveel mannelijkheid is gewoon verdacht. Heeft Tim iets te verbergen?

 - WORD LID! -
Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus, plus een waardebon van Yellowkorner voor een fotokunstwerk. Ter waarde van € 40,--. Dat is 65% korting! Waar wacht je nog op?