Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Vanaf nu heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag drie hot spots bespreken.


- RESTAURANT -


The Avocado Show, Amsterdam
The Avocado Show
Holy guacamole! Liefhebbers van avocado kunnen hier meteen aan het infuus, want alle gerechten die worden bereid bij The Avocado Show in de Amsterdamse Pijp zijn in ieder geval voorzien van één ingrediënt: de avocado dus.

Chef-kok Jaimie van Heije – bekend van restaurant Moon in de Adam Toren aan het IJ in Amsterdam-Noord en zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel – bestiert de keuken. Hij maakt er samen met Ron Simpson en Julien Zaal hamburgers met avocado in plaats van broodjes, er zijn avocado-frieten

The Avocado Show is sinds de opening in maart razend populair. Reserveren kan niet, maar tijdens het wachten krijg je een avocado-brownie om alvast in de stemming te komen.

Adres: Daniel Stalpertstraat 61, Amsterdam. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van The Avocado Show.


- HOTEL - 

Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag
Landgoed Lauswolt

Slapen op stand doe je op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, een Fries dorpje niet ver van Drachten. Lauswolt is eind januari uitverkozen tot Bilderberg Hotel van het Jaar, nadat ze vorig jaar van vier- naar vijfsterrenhotel promoveerden.

In november kreeg de keuken van Lauswolt – het restaurant Heeren van Harinxma – een ster van Michelin. Neem voor speciale gelegenheden het Culinair Lauswolt Arrangement of reserveer de suite in het Koetshuis, met een jacuzzi zo groot als een dikke BMW. 

Genieten doe je sowieso van de natuur, want Landgoed Lauswolt is erdoor omringd. Combineer een frisse neus met een wellness-arrangement en je bent weer helemaal lente-proof.

De voorpret begint al op de website van Landgoed Lauswolt, met een hele lading mooie foto's. 


- UITGAAN - 

Disco Total, Amsterdam
Disco Total
Hou vrijdagavond 28 april vrij en schrijf in je agenda: Disco Total, 22.00-3.00 uur, in OT301 op de Overtoom 301 in Amsterdam. Fabian van Engen en Maxime Duvall draaien daar weer hun favoriete Italo Disco-platen, van oud en obscuur werk tot Italo van nu.

Tickets voor Disco Total kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via deze presale-pagina. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Disco Total. Kijk meteen even of er vrienden zijn die gaan, of nodig ze uit!

Een korte impressie van een vorige editie: