The Albus Hotel: Europa’s eerste hotel zonder CO2-uitstoot

Zeven jaar terug werd The Albus aan de Amsterdamse Vijzelgracht getransformeerd tot een viersterren boutique hotel. Eigenaar Taco van der Meer was echter nog niet uitgeïnnoveerd. Na een forse verbouwing vierde het hotel gisteren zijn vijftiende verjaardag. Het hotel mag zich nu officieel Europa’s eerste hotel zonder C02-uitstoot noemen.
The Albus Hotel: Europa’s eerste hotel zonder CO2-uitstoot
Gepubliceerd: 7 april 2017 16:11

Spetter, pieter, pater! Alle 75 badkamers van het hotel ondergingen een flinke metamorfose. Zo werden ze allemaal voorzien van een speciaal voor The Albus ontworpen designwastafel, een heerlijke regendouche en verwarmde en verlichte spigels. Daarnaast liet het hotel een exclusieve nieuwe zeeplijn ontwikkelen.

Lekker dwalen
Niet alleen de badkamers, ook de gangen van het hotel zijn onder handen genomen. Zo zijn alle deuren nu gehuld in bladgoud, is er intieme sfeerverlichting aangebracht en hangen de muren van het hotel vol met spannende, diverse kunstwerken. Genoeg reden dus om even lekker rond de dwalen voordat je je naar je kamer begeeft.

Goed voor het milieu
Veel hotels zijn de afgelopen jaren steeds groener ingesteld. Het had wat voeten in de aarde, maar door de installatie van een nieuw airco- en verwarmingssysteem is The Albus nu het eerste hotel in Europa dat geen C02 uitstoot. Voor de energiebehoefte is in het hele hotel geen gas meer nodig. 

Meer info vind je op www.albushotel.com.