5) Steps - Scared of the Dark
Toen begin dit jaar bekend werd gemaakt dat Steps weer bij elkaar kwam, gingen we los met een overzicht van ALLE singles die het viertal in vier jaar tijd had uitgebracht. Is 'de ABBA van de jaren negentig' nu ook de 'ABBA van de jaren tien'? Nou, het is wederom een popriedel met een fraaie melodie. En ook op andere vlakken lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ze zijn geen spat veranderd. Lee mag zelfs heel even z'n strakke body laten zien. Is dit niet stiekem een liedje uit de oude doos? 

4) Cassius ft. Pharrell en Cat Power – Go Up
Cassius ken je misschien nog van hun grootste dancehit, Feeling for You. De Fransmannen zijn sinds vorig jaar weer terug met hun album Ibifornia. Go Up krijgt nu als nog een fijne split-screen video waarin ze brave beelden combineren met stoute. Met dickflops op 1.13min, gevolgd door zweepjes, lolly’s en meer van dat. Wat zingen Pharrell en Cat Power weer lekker, trouwens.

3) Halsey - Now or Never
In het echt heeft Halsey dezelfde naam als een befaamd taartbeslagje: ze heet eigenlijk Ashley Frangipane. Hád ze ook wat leuks mee kunnen doen, maar dan was Halsey in plaats van stoer misschien wel heel erg tuttig geweest. Tegelijkertijd is Now or Never een suikerzoet liedje dat wordt opgeleukt met een video waarin heus acteerwerk te zien is. Met een bloederig einde, ook nog. Niks tuttigs aan.

2) Arca – Desafio
De in Venezuela geboren Alejandro Ghershi noemt zichzelf al jaren Arca. Hij is gay en met zijn muziek heeft hij een geheel eigen bubble om zichzelf heen gecreëerd. Op zijn nieuwe album is hij meer dan ooit te horen als zanger. Björk, Kanye West en FKA Twigs klopten al eens bij hem aan vanwege zijn bijzondere soundscapes, die zowel schuren als betoveren. Voeg daar zijn ijle stem aan toe en je krijgt iets mysterieus kunstzinnigs. In de video bij Desafio flirt Arca opnieuw met seks en geweld. Hij is te zien in een leren dwangbuis zonder billen, iets wat in de gemiddelde darkroom niet zou misstaan.  

1) Beth Ditto - Fire
Met Gossip maakte zangeres Beth Ditto aanvankelijk woest aantrekkelijke punkpop, maar na enkele samenwerkingen op het dancevlak slopen er ook bij haar band steeds meer invloeden uit het nachtleven haar muziek in. Fire zet je heupen ook in beweging. Het is een bluesy slow-jam met een gruizige beat die aan Beck doet denken. De video is erg grappig, met een linedance die volledig ontspoort.

Bonusvideo: Beyoncé - Die With You
Jay-Z heeft de video van zijn vrouw geregisseerd. Hier alvast een voorproefje van 1 minuut. Voor de complete video heb je een abonnement nodig op Tidal.