In Sense8 wordt een groep mensen gevolgd die overal ter wereld wonen en via telepathie in contact staan met elkaar. Als er gevaar dreigt, kunnen ze elkaars krachten en talenten overnemen. Dit leidde in het eerste seizoen tot dampende seks en keiharde actie.

Queer
De cast van Sense8 is deels queer te noemen. Het eerste seizoen en de kerstspecial waren dan ook erg in trek bij onze achterban. Een tweede seizoen verschijnt op 5 mei op Netflix.

Tijdens de opnames in Amsterdam sprak Winq met de acteurs van de serie. Hieronder een fragment uit het artikel dat onlangs in ons magazine is verschenen, gevolgd door de trailer.

Supermens
De zielsverwanten in de serie hebben ieder een talent: de een kan goed vechten, de ander weet veel van computers. Omdat ze elkaars vaardigheden benutten, vormen ze samen één supermens. De logica daarvan klopt niet altijd.

Bad boy
Ook lopen er wel erg veel gebeurtenissen door elkaar heen. Maar de boodschap erachter is mooi: alle mensen zijn met elkaar verbonden en ze kunnen veel van elkaar leren, mits ze hun verschillen vergeten. “In Sense8 worden alle hokjes en regels weggevaagd die menselijke vooruitgang in de weg staan”, zegt Max Riemelt (33), de Duitse bad boy van de serie. “De personages zijn intiem met elkaar verbonden, ook al zouden ze elkaar in het echt nooit ontmoeten.”

Seksualiteit
Brian J. Smith (35), die politieagent Will speelt, zegt dat hij veel met regisseur Lana Wachowski heeft gepraat over seksualiteit in de serie. “Will is nogal zwaar op de hand en hij is eigenlijk het meest heteronormatieve personage. Toch doet hij mee aan die orgies. Is hij dan biseksueel? Die labels interesseren Lana niet, wat haar betreft zijn alle sensates panseksueel. Als Will een brein deelt met een transgender vrouw en een homoseksuele man, dan is Will in zekere zin al die personen.” Dat was een eyeopener voor de acteur uit het conservatieve Texas. “Ik ben opgegroeid met veel schaamte over seks, het werd gezien als iets vies. Dankzij Sense8 zie ik seks als een prachtig geschenk.”

Kamasutra
Naveen Andrews (48), de spirituele coach van de sensates (en bekend van de hitserie Lost), moet denken aan die 
keer dat hij voor opnames in een Indiase tempel was. “Op de muren werden allerlei seksscènes uit de Kamasutra uitgebeeld – zelfs met kinderen en dieren. Lana boort met Sense8 die menselijke oerkracht aan, zonder te censureren. Het is heerlijk om dat subversieve weer op televisie te zien.” Maar dan wel alleen seks in een positieve context, wil Brian Smith benadrukken. “Lana wil geen verkrachtingen laten zien om te shockeren. Het gaat om de schoonheid van seks. Ons doel is dat je na het zien van de serie zin krijgt om te neuken. En we hebben nog veel meer voor de fans in petto.”

Koop Winq
Meer lezen? Koop Winq in de boekhandel of neem een abonnement!