Op zaterdag 8 april 2017 vindt het jaarlijkse Open Huis van Nationale Opera & Ballet in Amsterdam plaats. Nationale Opera & Ballet opent die dag van 11.00 tot 16.00 zijn deuren en is gratis toegankelijk. Het Open Huis is inmiddels uitgegroeid tot een groots en goed bezocht evenement, met voor en achter de schermen tal van activiteiten voor jong en oud.

Tijdens het Open Huis zullen de vele ambachten binnen Nationale Opera & Ballet in de spotlight staan. Speciaal voor het Open Huis nemen de medewerkers van het Kostuumatelier, Kap & Grime, het Decoratelier, de Rekwisietenafdeling, de Toneel- en Belichtingsdienst en Audiovisuele Communicatie u mee voor een uniek kijkje achter de schermen.

Night Fall
Bijzonder dit jaar is dat u het Virtual Reality ballet Night Fall, het eerste VR-ballet ter wereld, kunt zien in de pop-up virtual reality bioscoop. In de knutselworkshop voor kinderen wordt er gewerkt aan een megagroot zeemonster – maar liefst zes meter lang - van plastic afval. Het eindresultaat zal in de foyer te zien zijn tijdens de jeugdoperaHondenhartje.

Klankspeeltuin
Daarnaast kunnen de kinderen op ontdekkingsreis met speurtochten en een klankspeeltuin met musici van Het Balletorkest. Tijdens het Open Huis is dit jaar op het toneel het Koor van De Nationale Opera te zien en kunt u genieten van optredens van Het Nationale Ballet en de Junior Company van Het Nationale Ballet.

Rondleidingen
Als bezoeker van het Open Huis kunt u zelf op onderzoek uit gaan, de diverse ateliers en vele tentoonstellingen bekijken en meedoen aan allerlei activiteiten. Gaat u liever onder begeleiding op pad, dan zijn er ook een aantal georganiseerde rondleidingen.

Het volledige programma en de trailer zijn te vinden op www.operaballet.nl

Open Huis Nationale Opera & Ballet
Zaterdag 8 april 2017
11.00 – 16.00 uur
Toegang gratis