DiverCity is de naam van de organisatie in Salerno, Zuid-Italië. Het leek ze een goed idee om een eigen Laatste Avondmaal te organiseren, maar dan met cocktails. En – hoe creatief – daarvoor gebruikten ze een erotische versie van het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci.

Waar de discipelen zich op het originele schilderij tegoed doen aan het eten, hebben ze op de nieuwe versie genoeg aan elkaar. Ze zijn schaars gekleed of naakt en voeren hier en daar seksuele handelingen uit.

Woedend
Dit viel niet in goede aarde in het Rooms-Katholieke Italië. Conservatieve politieke partijen zijn woedend, juist omdat ze het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar ontheiligen. Ze noemden de uiting zwaar beledigend en willen nu dat DiverCity hun cocktailavondje cancelt.

Van harte welkom
DiverCity heeft gereageerd op de commotie. Ze zeggen de meningen van anderen te respecteren, maar tegelijkertijd willen ze duidelijk maken dat iedereen zich vrij mag voelen om zich te vermaken op zijn eigen manier. De conservatieve critici zijn bovendien van harte uitgenodigd om de cocktailavond bij te wonen.

Het laatste avondmaal