Acteur Tim Haars heeft abs of steel, speelt de hoofdrol in bioscoophit Ron Goossens, Low Budget Stuntman en was ooit Nederlands kampioen skaten. Zóveel mannelijkheid is gewoon verdacht. Heeft Tim iets te verbergen?

1. Voor je rol in Ron Goossens, Low Budget Stuntman kwam je vijftien kilo aan. Hoe vaak zat je daarna in de sportschool om die bierbuik om te toveren in een snoeiharde sixpack?
A) Vier uur per dag! Grr!
B) Twee keer in de week, dat was zat
C) Je huilde alleen maar boven je martini, terwijl je foto’s van je oude lijf bekeek
“Ik trainde vier keer per week een uur. Het was zwaar. Ik mocht bijvoorbeeld twee weken ook geen koolhydraten, terwijl ik wel krachttraining deed. Maar ik hou wel van extremen, dus ik zette een knop om en ging ervoor, compleet gefocust. Het aankomen voor mijn rol was eigenlijk veel moeilijker. Ik had een constante after dinner dip.”
Alles voor de gains! 5 punten uit 10.

2. Op je Insta heb je een shirtless foto met je nieuwe abs gezet. Hoe obsessed ben je met de likes die je daarmee binnenharkt?

“Ik ben heel trots, maar ik deed het echt voor de film. Ik ga dus niet vanaf nu elke dag shirtless foto’s maken of nóg meer trainen, voor meer likes. Ik ben best klein, dus dan word ik een soort Spon- gebob Squarebody.”
Eh, zo’n klein pomplijfje met een baard erboven doet het best goed in de scene. 5 punten uit 10.

3. Vóór je acteercarrière was je professioneel inlineskater. Hoe goed kun je nu nog rolschaatsen?

A) Je rijdt alleen wekelijks een rondje om het IJsselmeer in loeistrak spandex
B) Je draait je hand niet om voor een pirouette
C) Als je carrière in het slop raakt,kun je altijd nog op je rolschaatsen gogodansen op jarenzeventigfeesten
“Ik heb al jaren niet meer echt geskatet, dus ik denk dat het tegenvalt. Maar ik kan nog wel een paar goede trucs. En over sierlijk gesproken, laatst heb ik door mijn elegantie het EK Zeemeerminzwemmen gewonnen!”
5 punten uit 10. 

En daarmee haalt Tim een voorlopige score van 15 punten. Haalt hij de volle mep? Je leest het in de nieuwste editie van Winq, nu overal te koop.

WORD LID!
Nog geen abonnement? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus, plus een waardebon van Yellowkorner voor een fotokunstwerk. Ter waarde van € 40,--. Dat is 65% korting! Waar wacht je nog op?

Tekst: Louis Bollee | Beeld: Reinier Bergsma