Win kaarten voor For a Look or a Touch

Na de dodenherdenking op De Dam in Amsterdam, op 4 mei, zullen er verschillende voorstellingen in Amsterdam worden opgevoerd, met een gerelateerd thema. Onder andere de kameropera For a Look or a Touch over Gad Beck, die zijn vriend in Auschwitz verloor.
Win kaarten voor For a Look or a Touch
Gepubliceerd: 20 april 2017 06:00

Op 4 mei organiseert Nationale Opera & Ballet in het kader van Theater na De Dam – diverse voorstellingen na de dodenherdenking – een speciaal programma rondom de vervolging van homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze avond wordt de kameropera For a Look or a Touch (2007) van Jake Heggie uitgevoerd.

Heggie (1961) is een Amerikaanse componist, vooral bekend om zijn opera’s en liederen. For a Look or a Touch is de eerste van drie eenakters over vervolging tijdens de holocaust. Dit eerste deel verhaalt over de vervolging van homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de opera blikt een homoseksuele man terug op de holocaust en op zijn geliefde die hij in een concentratiekamp verloor.Aan het eind van de 19e eeuw werd homoseksualiteit strafbaar in Duitsland. Tijdens het naziregime werden homo’s vervolgd, opgesloten en vermoord onder paragraaf 175. Toen Jake Heggie de opdracht tot een werk ontving verdiepte hij zich in de materie, bezocht musea en begon zich in te lezen. Daarbij werd hij door de opdrachtgever gewezen op een dagboek van Manfred Lewin, een homoseksuele Jood, in 1942 met familie omgebracht in Auschwitz. Het dagboek behandelt de herinnering aan de liefde tussen Manfred en Gad Beck gedurende de jaren vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

Winq geeft 3x2 entreekaartjes weg voor For a Look or a Touch. Stuur je een mail naar winnen@mediamansion.nl

Meer weten? Kijk dan even bij de Nationale Opera.