Lezers van ons magazine trakteren we in ieder nummer van Winq op een zevental Hot Spots. Dat kunnen winkels zijn, hotels, restaurants of cafés. Maar ook club-avonden, (food-)festivals of een leuke markt. Vanaf nu heeft de rubriek een online broertje, waarin we iedere vrijdag de leukste hot spots bespreken.

- RESTAURANT -

Market 33, Amsterdam

Market33
Op zoek naar een leuke zakenman? Dan moet je naar Market 33. Nee, dat is geen vleesmarkt, maar een foodcourt die razend populair is onder de bankiers, advocaten en consultants die de Amsterdamse Zuidas bevolken. Maar ook bewoners, toeristen en foodies weten de weg te vinden naar Market 33. Er is voor elk wat wils.

Hieronder een selectie van het ruime aanbod:
· Bij Everything On A Stick vind je streetfood aan een stokje uit Hong Kong, India, Vietnam en Thailand.
· Bowls & Buns serveert de hippe poke bowl, de van origine Hawaiaanse salade waarin verse vis in blokjes en groente centraal staan, en vers gestoomde soft buns gevuld met malse pulled pork.
· Bij That's Amore maken ze de pasta's en sauzen iedere dag ter plekke. Verser kan het niet!
· In Pita Queen maakt de bekende chef Mohamed Mahraoui pita’s gevuld met gemarineerde tonijn, quinoa en zelfs peking eend!
· Bij Pomms' werken ze alleen met lokale boeren om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De frites zijn gemaakt van biologische aardappelen.
· Oishii Sushi serveert prachtige sushi als lekkere lunch, diner of snack. Een lust voor het oog en streling voor de tong!
· Grizzl serveert elk gerecht in twee varianten; probeer van de hamburgers en flammkuchen de meat of veggie variant.
· Voor traditionele Vietnamese springrolls of een Pho noodle soup zit je goed bij Hello Vietnam.
· Lima Zuid vertegenwoordigt de Zuid-Amerikaanse keuken en serveert de fameuze ceviche taco's en spicy chicken burrito's.
· Of je Spaanse worst lust is een initiatief van een groep Spaanse & Nederlandse vrienden met een passie voor de Spaanse keuken. Zo serveren ze pinchos, jamon iberico en bocadillos die door hen zelf zijn geïmporteerd uit Spanje.
· Voor een vitamineboost ga je naar TrueStory Juicery. De pure, frisse en koud geperste juices en smoothies zijn 100% organisch, zonder toegevoegde suikers.
· Bij de koffiebar haal je de hemelse koffie van Stooker, lokaal gebrand in Amsterdam Oost. Onze koffie is gewaardeerd met een ruime 8 in de AD koffietest van 2016.
 
Ga naar Market33.nl en begin alvast met watertanden.

- COCKTAILBAR -

Breakaway Café / Noah / Stirr / The Dr. / The Suicide Club, Rotterdam

Jägermeister
Na gin, rum en vermouth is het hoog tijd om een andere klassieker onder de dranken in het zonnetje te zetten: Jägermeister. Voor het eerst in de geschiedenis lanceert Jägermeister namelijk een premiumvariant van de beroemde kruidenlikeur: Jägermeister Manifest. De drank bestaat uit de 56 originele ingrediënten van de reguliere likeur plus een aantal geheime toevoegingen.

De smaak het beste tot uiting als Jägermeister Manifest in pure vorm licht gekoeld geserveerd wordt. Het nieuwe lid van de Jägermeister family leent zich erg goed voor het samenstellen van vernieuwende, complexe en fascinerende cocktails. Leden van de Hubertus Circle, een internationaal netwerk van - in Jägermeister gespecialiseerde - bartenders hebben de eerste blinde proeverijen gedaan, waar overweldigend positieve reacties uit voortkwamen. Manifest zal binnenkort dan ook goed vertegenwoordigd zijn in de meer vooraanstaande cocktailbars van Nederland.

Waar Jägermeister Manifest nu al wordt geschonken: in een aantal geselecteerde cocktailbars in Amsterdam en Rotterdam. In Amsterdam kun je terecht bij de Tunes Bar in het Conservatorium hotel, Door74, Feijoa, Njoy en Porem. In Rotterdam zijn dat het Breakaway Café, Noah, Stirr, The Dr. en The Suicide Club.

- PALEIS - 

High Tea, Paleis Het Loo, Apeldoorn
Paleis Het Loo

Een paleis als hot spot klinkt misschien een beetje vreemd. Maar ga Tweede Paasdag voor de verandering eens niet naar een meubelboulevard, en bezoek Paleis Het Loo. Daar serveren ze vanaf 12.00 uur een vorstelijke high tea in één van de mooiste vertrekken van het paleis. In de sfeervolle Koningin Wilhelminazaal kun je genieten van een overdaad aan lekkere hapjes.

Bij binnenkomst word je welkom geheten met een glas prosecco of verse jus d’orange. Daarna volgt een variatie aan hartige en zoete heerlijkheden, uiteraard aangevuld met een ruime selectie aan theesoorten. Geniet van:

· Verse soep-amuse
· Patisserie; luxe koekjes
· Chocolade
· Chapeaux! hoedentaartje
· Muffin
· Scone met Engelse ‘clotted’ cream en jam
· Verse fruitsalade
· Mini club-sandwich
· Luxe belegd mini broodje

Dit alles kost € 22,95 p.p. (min. 2 personen). Reserveren doe je ter plaatse (een uur vantevoren) of online (een dag vooraf). Meer informatie vind je op de website van Paleis Het Loo.

Foto Paleis Het Loo: Bert Knot