Met de oproep wil de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) meer (culturele) activiteiten toevoegen aan het programma. Pride Amsterdam begint zaterdag 29 juli en duurt tot en met zondag 6 augustus. De botenparade is zaterdag 5 augustus.

Vanwege het succes van EuroPride 2016 zijn de activiteiten in het Vondelpark onder de naam ‘Park Pride’ behouden. Nieuw dit jaar is Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee. Die vindt plaats van 31 juli tot en met 2 augustus, doordeweekse dagen omdat de badplaats in het weekend doorgaans wordt overspoeld door toeristen. In Zandvoort aan Zee is een optocht, plus een roze trein die rijdt tussen Amsterdam en Zandvoort.

Pride Park
Na het succes van Roze Zaterdag vorig jaar in het Vondelpark kon een vervolg niet uitblijven. Onder de naam ‘Pride Park’ staat het Vondelpark wederom in het teken van liefde.

PrideWalk
Pride Amsterdam 2017 om 12.00 uur ’s middags van start met de PrideWalk, waarin een stoet vanaf de Dam naar het Vondelpark loopt. Daar zullen de Pride-activiteiten om 13:00 uur in alle hevigheid losbarsten. Er is weer een zogenoemde ‘rainbowmarkt’ vol kramen met koopwaar en waar bezoekers zich kunnen informeren over allerlei LHBTI-organisaties en verenigingen.

Voetbal en debat
“Kom je sportief gekleed dan kan je meedoen aan een clinic zelfverdediging, rugby of een potje volleybal spelen”, aldus directeur Lucien Spee van Pride Amsterdam. “De vrouwen hebben zelfs een heel voetbaltoernooi op het programma staan. In het prieeltje gaan ze met elkaar in debat over vraagstukken als ‘women empowerment’.

Silent disco
Voor de jeugd is er een speelveld gereserveerd om elkaar te ontmoeten, te dansen in een silent-disco, samen lekkere non-alcoholische cocktails te maken of om op een bezem te vliegen en een potje zwerkbal te spelen. In het Openlucht Theater komen artiesten als Shary Ann, Loïs Lane, Sjors van der Panne en Anita Meijer optreden.”

Aanmelden
Wil je zelf iets doen? Evenementen kun je aanmelden via Dashboard.pride.amsterdam. Dit kan tot en met de dag voor aanvang. Vervolgens komen ze te staan in de Pride-agenda op de website en in de festival-app vanaf 1 juni. Er zijn twee nieuwe categorieën: Beach (vanwege Pride at the Beach) en Park (vanwege het Vondelpark).

Hier in het kort het overzicht:
- 29 juli | Pride Walk & Pride at the Park (Vondelpark) (11.00 – 23.00 uur)
- 31 juli t/m 2 augustus | Pride at the Beach in Zandvoort aan Zee
- 2 & 3 augustus | Openlucht bioscoop Nieuwmarkt
- 3 augustus | Senior Pride concert Oudezijds Voorburgwal
- 4 & 5 augustus | Straatfeesten - 5 augustus | Botenparade
- 6 augustus | Slotfeest op de Dam